Dansk Metal

Industrien holder eksportmotoren i gang

Del

Dansk eksport faldt med 1,6 pct. i februar i forhold til måneden før, men industrieksporten leverer en flot fremgang. Moderat europæisk vækst og international uro med Kina i centrum tynger stadig eksporten.

”Industrieksporten leverer pæne resultater og trækker den samlede danske eksport op. På flere andre områder er eksportmotoren stadig i tomgang”.

Det vurderer cheføkonom i Dansk Metal Thomas Søby oven på Danmarks Statistiks månedlige opgørelse af dansk udenrigshandel med varer.

”Ses eksporten i et halvårligt perspektiv, er der vækst at spore. Det giver anledning til optimisme, selvom der ikke er grund til juble. Dansk eksport lider under det uvejr, som er trukket op over de internationale handelsmarkeder de seneste mange måneder. Den træge udvikling i udenrigshandlen er en konsekvens af tilstandene i udlandet, som i høj grad må karakteriseres som usikre”, siger Thomas Søby.

Dansk industri er dog et af de få områder, hvor eksporten stiger.

”Situationen taget i betragtning er industrieksporten stærkeste mand på holdkortet i en tid, hvor både eksporten af tjenester og især brændsels- og olieprodukter er hårdt ramt. Jeg forventer, at fremtiden vil byde på en markant stigning i eksporten af industriprodukter, og vi har de seneste måneder set de første spæde skridt i den retning”, siger Dansk Metals cheføkonom Thomas Søby.

I februar måned steg industrieksporten ifølge Danmarks Statistik med 7,2 procent i forhold til niveauet i januar.

”Den godkendte eksportpræstation fra dansk industri skyldes, at produktiviteten er høj. Det smitter af på konkurrenceevnen. Men kan næsten sige, at industrien holder hånden under vareeksporten. En tendens der faktisk har været gennemgående det seneste års tid”, siger cheføkonom i Dansk Metal Thomas Søby.

Eksporttallene kan ses på dst.dk

For yderligere info og kommentarer:

Thomas Søby, cheføkonom i Dansk Metal, telefon 30831071

Jens Dissing Munk, pressechef i Dansk Metal, telefon 30178874

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum