BoligPortal

Indflytningspris: Så meget koster det at flytte i lejebolig

Del

Indflytningsprisen på en lejebolig i Storkøbenhavn er næsten dobbelt så høj som indflytningsprisen i Odense. BoligPortal, Danmarks største portal for lejeboliger, har lavet en opgørelse, som viser hvad studerende i gennemsnit skal hive op af lommen, når de skal flytte i lejebolig i Danmarks fire største studiebyer.

 

August og september måned er højsæson for at flyve fra reden. For mange boligsøgende kan det være svært at gennemskue den samlede pris for indflytning.

En ny opgørelse fra BoligPortal viser, at studerende i gennemsnit skal give 71.451 kr. i indflytningspris, hvis de bosætter dig Storkøbenhavn, mens de i Odense i gennemsnit kan slippe med 36.669 kr. i indflytningspris. 

København er stadig dyrest

Den gennemsnitlige indflytningspris for en 1-værelses lejlighed i Storkøbenhavn er 43.418 kr. For en 2-værelses lejlighed er indflytningsprisen 61.879 kr., mens den gennemsnitlige indflytningspris stiger til 81.401 kr. for en 3-værelses lejlighed. Huslejen i København er steget med 24% fra 2012-2016 og dette afspejler sig også i den gennemsnitlige indflytningspris i København.

”De gennemsnitlige indflytningspriser viser en tendens på lejeboligmarkedet”, fortæller Anders Hyldborg, administrerende direktør for BoligPortal. ”Huslejebeløbet har stor indflydelse på, hvad indflytningsprisen beløber sig til, og mange bliver overrasket over det store engangsbeløb, som skal betales til udlejer. Men når pengene til indflytningen er betalt, er der heldigvis lysere tider forude. Lejere skal være opmærksomme på, at den nye lejelov fra 1. juli 2015 sikrer, at langt de fleste lejere får en større del af deres depositum tilbage ved fraflytning, og den forudbetalte leje betyder også, at lejer ikke skal betale husleje de sidste måneder af lejeperioden”, forklarer Anders Hyldborg. ”

En lejeboligs indflytningspris dækker over første måneds husleje, depositum og forudbetalt husleje. Depositum må højest udgøre et beløb svarende til tre måneders husleje eksklusive forbrug. Derudover kan udlejer kræve op til tre måneders forudbetalt husleje.

Indflytningspriser på lejeboligmarkedet: 

Gennemsnitlig indflytningspris i Danmarks fire største studiebyer. 

 

 

 

Fakta:  Forskellen mellem depositum og forudbetalt husleje 

Depositum

Depositum er udlejers garanti for, at udgifter til istandsættelse ved fraflytning kan betales og overskydende beløb tilbagebetales til lejer, efter istandsættelsen har fundet sted. Med ændringen i lejeloven gældende fra d. 1. juli 2015  må udlejer ikke længere kræve, at boligen afleveres nyistandsat. Udlejer kan nu kun trække penge fra depositummet, hvis der skal laves nødvendig vedligeholdelse, eller hvis lejer har misligeholdt lejeboligen.

Forudbetalt husleje

Forudbetalt husleje er udlejers sikring for, at der bliver betalt husleje, selvom lejer har opsagt lejemålet. Lejer skal i slutningen af lejeperioden ikke betale husleje i det antal måneder, udlejer har opkrævet forudbetalt. 

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

https://www.boligportal.dk/

BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem. 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum