Indenrigs- og boligministeren kræver endeligt svar fra Christiania
Regeringen har givet Christiania mulighed for at købe Christianshavns Vold for 67 mio. kr. mod at der bliver åbnet op for området og bygget 15.000 kvadratmeter almene boliger. Det er en aftale, som vil gavne både christianitterne, staten og resten af Danmark.
Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen opfordrer derfor kraftigt Christiania til at skrive under på aftalen. Det er ifølge ministeren ikke et forhandlingsoplæg, men en endelig aftaletekst, christianitterne har fået.
”Det er vigtigt for mig at sige, at der er tale om et ‘take it or leave it’-tilbud. Christianitterne har haft sommeren til at kigge på aftalen, som de har haft nogle opklarende spørgsmål til. Dem har vi nu besvaret, og Christiania har fået til den 29. august til at forholde sig til de svar og den samlede aftaletekst af 1. juni. Det vil sige, at det er nu, Christiania må gøre deres endelige stilling op,” lyder det fra indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen.
Det vil få en stribe konsekvenser, hvis christianitterne ikke takker ja til aftalen. Ni huse vil skulle flyttes. Og bliver de ikke det, vil staten kunne stille krav om at fjerne dem – på Fondens regning. Fonden Fristaden Christianias økonomi vil forringes, fordi muligheden for refusion til renoveringen af statens bygninger og statsgaranti på lån til renovering af egne bygninger er udløbet. Hvis nogle af statens bygninger ikke er ordentligt vedligeholdt, vil Fonden også kunne blive pålagt at skulle stå for udgifterne til vedligeholdelsen.
”Regeringen har en ambition om at skabe flere almene boliger til folk med almindelige lønninger. Vi vil skabe boliger på Christiania, hvor sygeplejersker, pædagoger, SOSU’er og andre har mulighed for at bo. Vi skal have åbnet op for området, normaliseret det, gjort det mere trygt og bekæmpet kriminalitet – til glæde for alle,” siger indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen.
Nøgleord
Kontakter
Cecilie Rex SelmerPresserådgiver
Tlf:+45 72 28 24 17crs@im.dkInformation om Digitaliseringsministeriet
Følg pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Ny omfattende undersøgelse: Den digitale demokratiske samtale er under pres31.3.2025 07:00:22 CEST | Pressemeddelelse
For første gang nogensinde har danske forskere undersøgt borgernes adgang til, deltagelse i og opfattelse af det digitale demokrati. Undersøgelsen viser, at grundbetingelserne for det digitale demokrati er på plads. Men den viser også, at over halvdelen af danskerne ikke tager del i debatter om samfundsforhold online. Hver femte borger ville egentlig gerne deltage, men afholder sig fra det, fordi tonen er for hård. Det skaber en skævvridning i debatten, som sætter den digitale demokratiske samtale under pres.
Færre borgere har brug for hjælp til offentlige digitale løsninger24.3.2025 09:27:04 CET | Pressemeddelelse
Ny undersøgelse zoomer ind på borgernes behov for hjælp til offentlige digitale løsninger. I løbet af de seneste to år er andelen af borgere, der har brug for hjælp, faldet næsten 6 procentpoint. Der er ifølge digitaliseringsminister Caroline Stage fortsat behov for at sætte skub på arbejdet med hjælp og vejledning til de borgere, der oplever udfordringer med de digitale løsninger.
JV Ventilation modtager digital pris10.3.2025 15:43:03 CET | Pressemeddelelse
Digitaliseringsminister Caroline Stage har i dag uddelt prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2025 ved Dansk Erhvervs digitaliseringspolitiske topmøde. Prisen går til JV Ventilation fra Roskilde.
Danskerne vinker farvel til kobbernettet og får hurtigere internet3.3.2025 11:02:28 CET | Pressemeddelelse
Det gamle kobbernet bliver udfaset. Nu viser nye tal, at danskerne fortsætter med at skifte til nyere teknologier med højere hastigheder – og at danskerne bruger mere og mere data.
Digitaliseringsministeren: Ny rapport viser behovet for, at sociale medier skal bekæmpe misinformation26.2.2025 12:01:05 CET | Pressemeddelelse
Ny rapport undersøger tech-giganternes indflydelse på det danske demokrati, den offentlige samtale og den sociale sammenhængskraft. Rapporten viser, at danskerne let kan blive i tvivl om, hvad de kan stole på online. De har ligeledes svært ved at vurdere, om et billede er ægte eller genereret med AI.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum