Furesø Kommune

Indenrigs- og boligminister til møde om almene boliger i Furesø

Del

Mandag den 21. juni besøger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek Furesø Kommune. Han skal tale med det udvalg af politikere og eksperter, der har lavet anbefalinger til at sikre en fortsat positiv udvikling i de almene boligområder i Furesø.

Mere end hver fjerde borger i Furesø bor i en almen bolig. Furesø Byråd har fastlagt et mål om, at alle kommunens boligområder er trygge at bo og vokse op i og oplever en positiv udvikling frem mod 2030.

Derfor har er særligt rådgivende udvalg med repræsentanter fra Furesøs almene boligselskaber, lokalpolitikere og udefrakommende eksperter arbejdet på en række anbefalinger, der nu er vedtaget af byrådet.

Under besøget fortæller Furesøs borgmester og repræsentanter fra det rådgivende udvalg om deres arbejde og deres anbefalinger. Derefter viser de sammen med Furesø Boligselskab rundt i kommunens største almene boligafdeling Farum Midtpunkt med knap 4000 beboere.

”Jeg ser frem til at høre mere om arbejdet i Furesø Kommune med at sikre en positiv udvikling i de almene boligområder. Det er helt afgørende for mig, at det er trygt og rart at vokse op, uanset hvor man bor i landet. Derfor skal vi understøtte udviklingen af blandede boligområder, så man møder mennesker med forskellige sociale eller etniske baggrunde i både supermarkedet og daginstitutionen,” siger Kaare Dybvad Bek, indenrigs-og boligminister.

”Mere end hver fjerde borger i Furesø bor i en almen bolig. Langt de fleste er glade og for deres bolig, omgivelserne og naboer. Vi har trygge og velfungerende boligområder i hele Furesø, men vi er enige om, at vi sammen med boligorganisationerne vil følge udviklingen i beboersammensætningen i de forskellige boligafdelinger tæt. Vi vil samarbejde om den nødvendige boligsociale indsats, renovering af boliger og udearealer, samt udlejningsaftaler, der kan fremme en ballanceret beboersammensætning. Det indgår også i anbefalingerne i fællesskab at vurdere muligheden for blandede ejer former i den videre udvikling af kommunen og ved renovering af eksisterende boligområder. Med udvalgets anbefalinger har vi nu fået et rigtig godt udgangspunkt for det fremtidige samarbejde. Nu glæder vi os til at drøfte anbefalingerne med bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad.”, fortæller Ole Bondo Christensen (A).

Anbefalingerne er netop er blevet vedtaget af Furesø Byråd og skal nu drøftes med de enkelte boligselskaber i Furesø.

Det rådgivende udvalg har været sammensat af eksperter og ressourcepersoner med ekspertise og langvarig erfaring fra den almene bolig­sektor samt repræsentanter fra Furesø Byråd. De hat gennemtrawlet en stor mænge data og fakta i forbindelse med arbejdet. De slog fast, at de almene boliger i Furesø Kommune generelt er velfungerende og ikke oplever de problemer, som kendetegner almene boligområder i andre kommune.

Tid og sted:

Mandag den 21. juni 2021 kl. 9.00-10, Farum Midtpunkt, Paltholmterrasserne 15.

Kontakter

Kaare Dybvad, Indenrigs- og boligminister via presserådgiver Michael Bang, tlf. 72282416).

Ole Bondo Christensen, Furesøs borgmester tlf. 7216 5200.

Claus Torp, direktør for by og kultur, tlf. 7216 5858.

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum