Furesø Kommune

Indendørsbesøg på Furesøs plejehjem fra torsdag

Del

Fra torsdag den 2. juli kan pårørende igen besøge deres kære indendørs på Furesøs plejehjem. Der bliver et tæt samarbejde mellem besøgende og ansatte omkring ”det gode besøg”, så vi undgår coronaudbrud på et plejehjem i kommunen.

”Jeg ved, at mange pårørende jublede over beskeden fra Sundheds- og Ældreministeriet forleden. Nu kan de igen besøge deres kære indenfor i deres bolig. Pårørende får nu et stort ansvar på linje med de ansatte med at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer, så vi undgår smitteudbrud på Furesøs plejehjem, siger Matilde Powers (A), formand for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv.

Det gode besøg

Plejehjemmene åbner dørene for besøgende torsdag den 2. juli. Pårørende behøver ikke at bestille tid, og de kan selv bestemme, hvornår på dagen og hvilke dage i ugen, de vil på besøg. Det betyder, at plejehjemmene ikke kan planlægge, hvornår der især skal være personale til stede for at hjælpe med besøgene. Pårørende får derfor en vigtig opgave med at bidrage til, at Sundhedsstyrelsens anbefalinger om hygiejne, afstand mv. følges, så vi kan passe på de ældre på plejehjemmene.

Der vil være informationsbreve og opslag på alle Furesøs plejehjem. De vil orientere om de nationale og lokale retningslinjer, så pårørende ikke er i tvivl om hvordan, de skal forholde sig. Plejehjemmene henstiller til, at pårørende ikke tager ophold i fællesarealer, da personalet ikke kan sikre, at der holdes fornøden afstand til beboerne.

”Vi skal blive ved med at passe på vores mest sårbare ældre i kommunen. Derfor vil jeg appellere til, at alle besøgende følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om hygiejne og afstand. Og jeg vil stadig opfordre til, at man mødes udendørs, hvis vejret og omstændighederne tillader det”, siger Matilde Powers.

Kortvarig nedlukning ved smitteudbrud

I tilfælde af smitteudbrud på et eller flere af Furesøs plejehjem, kan Styrelsen for Patientsikkerhed udstede et påbud om besøgsrestriktioner eller besøgsforbud. Det kan betyde, at et eller flere plejehjem kortvarigt lukker ned for besøg, hvis der fx er mistanke om smitte, øget risiko for smitte på et plejehjem eller, hvis antallet af smittede personer i Furesø Kommune er over 20 smittede pr. 100.000.

Kontakter

Matilde Powers (A), formand for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv, tlf. 7216 5646.

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum