home a/s

Indeks: Lejlighedspriserne faldt i januar – København og Aarhus trak ned

Del

Huspriserne steg men ligger stadig under niveauet i 2006. Salget var det bedste siden 2007

Resumé (se kommentar herunder + grafer, tabeller samt uddybning i vedhæftede PDF'er)
Huspriserne steg i januar men ligger stadig under niveauet i 2006

 • homes husprisindeks viser, at huspriserne på landsplan steg med 1,5 procent fra december til januar (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
 • Månederne før har prisudviklingen ellers ligget fladt, men den udvikling ser ud til at være vendt i januar. Sammenlignet med januar 2017 lå huspriserne 4,2 procent højere.
 • I forhold til toppen i december 2006 lå huspriserne i januar 3,6 procent lavere.
 • Prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm. var i januar 2.060.000 kr.
 • De reale huspriser, der måler, hvor meget hurtigere eller langsommere huspriserne vokser end forbrugerpriserne generelt, steg med 1,5 procent fra december til januar – når man måler prisudviklingen som et sæsonkorrigeret tremåneders glidende gennemsnit. De reale huspriser er dog stadig 18,1 procent lavere, end da de toppede før finanskrisen.

Lejlighedspriserne faldt i januar – København og Aarhus trak ned

 • homes ejerlejlighedsprisindeks faldt 0,7 procent fra december til januar (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
 • Bag prisfaldet på landsplan gemmer der sig også prisfald i både København og Aarhus på henholdsvis 1,1 og 0,9 procent.
 • Sammenlignet med samme måned sidste år ligger ejerlejlighedspriserne på landsplan dog 10,3 procent højere.
 • I Region Hovedstaden og Region Midtjylland er priserne faldet med henholdsvis 0,9 og 1,2 procent det seneste år.
 • På landsplan var prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm. 2.560.000 kr.
 • i januar. I København var prisen 3.430.000 kr., mens en tilsvarende lejlighed i Aarhus kostede 2.540.000 kr.
 • De reale lejlighedspriser viser udviklingen i lejlighedspriserne, når man fraregner den generelle prisudvikling i samfundet. De faldt 0,6 procent i januar (målt som et tremåneders glidende gennemsnit).

KOMMENTAR - home prisindeks, januar 2018, Mads Ellegaard, relationschef i Home:

Bedste hussalg siden januar 2007

”Januar tyder på, at boligmarkedet holder de gode takter fra 2017. Især priserne og salgstallene på huse og rækkehuse peger opad, viser tal fra Home.

Flere måneder med mange købere på færde ser ud til at slå igennem i januar efter nogle ’flade’ måneder uden de store udsving.

Priserne på huse i januar opgjort for hele landet ligger 1,5 % over priserne i december, og i forhold til for et år siden er priserne steget 4,2 %.

Prisstigningerne understøttes af et godt salg. I Home lå salget af huse og rækkehuse i januar næsten 24 % over samme måned sidste år. Det er det bedste januarsalg siden 2007

Selv om husene de sidste par år har hentet meget af det tabte tilbage, så kostede et gennemsnits hus i starten af 2018 fortsat cirka 70.000 kr. mindre end for 12 år siden i 2006. Det er 3,6 % under dengang.

Også lejlighederne solgte bedre i januar i år sammenlignet med for et år siden – ca. 10 % over.

Priserne fulgte dog ikke salget op.

På landsplan faldt lejlighedspriserne med 0,7 % fra december til januar, men de er dog stadig over 10 % højere end i januar sidste år.

En gennemsnitlig lejlighed har overhalet priserne i 00’erne efter fem-seks års konstante prisstigninger – mest markant i København, hvor kontantprisen på en lejlighed er knap 23 % højere nu.

Især København, og ikke mindst det københavnske projektmarked trak dog ned i gennemsnittet i januar med en lidt mindre andel af det samlede lejlighedssalg og lavere priser på nye lejligheder.

Overordnet set holder boligmarkedet de gode takter fra 2017, og meget tyder på, at det fortsætter de næste par måneder.

Fremvisningerne kører i samme takt som før finanskrisen, og der var flere fremvisninger af både huse og lejligheder i januar sammenlignet med samme måned for et år siden. Det tegner godt for antallet af handler de næste par måneder.

Samtidig viser homes kvartalsmæssige køberbarometer, at der er 13 % af danskerne, som har planer om at købe bolig frem mod sommerferien, og 65 % af dem søger allerede aktivt.

Den ubekendte i boligmarkeds-ligningen er renten, som har været svagt stigende på det seneste. Den er mest afgørende for lejlighedsmarkedet, som er mere rentefølsomt end hussalget.

Men renten er historisk set – uanset stigningen de seneste uger – ekstremt lav, så man kan fortsat købe bolig og sikre sig en lav rente de næste 30 år.

Nye strammere kreditregler er trådt i kraft fra nytår, og de har særligt betydning for boligkøbere i de dyreste områder – eksempelvis det københavnske lejlighedsmarked.”

Yderligere oplysninger:
Mads Ellegaard, relationschef
til 86 15 43 00

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 butikker
• home har 169 home-butikker fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking ultimo 2018.
** primo 2019.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum