home a/s

Indeks: Flere fremvisninger af huse, fald for lejligheder

Del

Antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder i april ligger markant under sidste år

Hermed nyt fremvisningsindeks fra Home og Danske Bank med data til og med april. Indekset giver en tydelig indikation af, hvordan handelsaktiviteten - og dermed priserne – forventes at udvikle sig de næste måneder.

Se venligst uddybning, grafer og tabeller i vedhæftede dokumenter.

For yderligere kommentarer:
Mads Ellegaard, relationschef i Home – tlf.: 50 40 50 40
Mikael Olai Milhøj, senior analytiker i Danske Bank – tlf.: 45 12 76 07

Resumé:

  • homes fremvisningsindeks, der måler udviklingen i antallet af fremvisninger hos home, viser, at antallet af fremvisninger af huse steg med 0,9 %, mens antallet af fremvisninger af ejerlejligheder faldt med 1,1 % fra marts til april (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Over de seneste tre måneder er antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder faldet med henholdsvis 4,2 % og 11,3 %.
  • Antallet af fremviste huse og ejerlejligheder var i april henholdsvis 14,5 % og 28,4 % lavere end samme måned sidste år.
  • Fremvisningerne af ejerlejligheder er faldet kraftigt det seneste år, men kommer også fra et meget højt niveau sidste år, hvor der var ekstraordinært meget fart på markedet for ejerlejligheder. På villamarkedet har fremvisningerne været mere eller mindre konstante siden august sidste år.

Ifølge homes fremvisningsindeks, som er en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet, steg antallet af fremvisninger af huse med 0,9 %, mens antallet af fremvisninger af lejligheder faldt med 1,1 % fra marts til april (sæsonkorrigeret) – når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. Antallet af fremviste huse og ejerlejligheder i april var henholdsvis 14,5 % og 28,4 % lavere end i april sidste år.

De lidt blandede april-tal kommer oven på et kraftigt fald i fremvisninger af såvel huse som ejerlejligheder i marts. Her skal man dog især for ejerlejlighedernes vedkommende huske på, at selvom et fald i antallet af fremvisninger på knap 30 % over det seneste år lyder meget voldsomt, så var netop foråret sidste år også en periode med meget høj handelsaktivitet. Det er derfor ikke så mærkeligt, at vi har set en korrektion tilbage mod et lavere niveau. Med det sagt er niveauet nu på det laveste niveau siden november 2013, og det kan derfor godt være, at vi vil se en dæmper på prisudviklingen for ejerlejligheder.

For villaernes vedkommende har udviklingen været noget mere jævn end for ejerlejlighederne. Fremvisningen af villaer har da også taget et væsentligt mindre dyk end ejerlejlighederne. Selvom vi så et stort fald i antallet af fremvisninger af huse i marts, så er niveauet grundlæggende stadig det samme som det sidste halve år. Det ser altså ud til, at aktiviteten på villamarkedet har stabiliseret sig på det nuværende niveau. 

-----
Kommentar fra Mads Ellegaard, relationschef i Home:

”Boligmarkedet – særlig udtalt lejlighedsmarkedet - halter lige nu efter de euforiske tilstande for et år siden.

Antallet af fremvisninger er betydeligt lavere end for et år siden, men sammenlignet med de foregående år er det - lige som salget af boliger - til gengæld højere i år.

Og det skal også med i det samlede billede, at køberne er blevet mere beslutningsdygtige. I år på det her tidspunkt skal der i snit ca. ni fremvisninger til, før der var en handel, hvor det var ti fremvisninger for hver handel sidste år.

En anden forklaring på nedgangen i fremvisninger er, at der er færre huse og - især - lejligheder til salg lige nu. Ergo er der også færre boliger at vise frem for køberne.

Det er også værd at notere sig, at boligsalget klarer sig bedre end den markante tilbagegang i fremvisningerne indikerer. For årets første tre måneder lå salget af huse ca. 6 % under sidste år, mens lejlighederne for et år siden solgte 14 % bedre i de første tre måneder af 2015.

Det ser ud til, at salget har fundet et naturligt leje over det seneste halve år. Vi kunne selvfølgelig altid ønske os flere handler, men alt i alt ser det fornuftigt ud for de kommende måneder, og den begyndende overophedning af det københavnske lejlighedsmarked, som truede sidste år, er heldigvis drevet over.”

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte**
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 90 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har godt 160 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

* tns Gallup sep. 2017
** pr. sep.2017

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum