If Skadeforsikring

Indbrudstyve nyder godt af boligannoncer på nettet

Del

Juni er den måned på året, hvor der er flest boliger til salg. Men det er ikke kun boligsøgende og nysgerrige naboer, der kigger med på nettet. Er du én af de 66.000 boligejere, der har boligen til salg i øjeblikket, er der et par ting, du skal være opmærksom på.

Når boligen skal sættes til salg, er fokus ofte på, at den skal tage sig bedst muligt ud, når fotografen kommer på besøg. Mange tænker ikke over, at indbrudstyve også ser med, når billederne kommer på nettet. For tyvene er de store billeder, videoer og oversigtskort en nem måde at holde sig opdateret om attraktivt inventar og adgangs- og flugtveje. 

Hos forsikringsselskabet If oplever man også anmeldelser i forbindelse med salg.

- Tyvene tilrettelægger deres arbejde derefter, hvor de kan gemme sig, hvor de kan komme hurtigt ind, hvor det er let at finde tyvekosterne og hvor de kan slippe væk uden at blive opdaget. Det får de et godt overblik over med præsentationerne på nettet, fortæller kommunikationschef i If, Birgitte Ringbæk.

Fotos og videoer af boligens rum, viser indimellem også, hvor alarmsystemets sensorer er placeret.

- Tyvene finder de svage punkter på et hus. Vi ser indimellem husejere, der nøjes med at udskifte vinduerne mod gaden, og hvor tyven så har brugt et gammelt vindue på bagsiden af huset til at skaffe sig adgang. Vores anbefaling er afgjort at forstærke alle vinduer, så de bedre kan modstå indbrud, siger Birgitte Ringbæk.

En del indbrud er bestillingsarbejde, hvor tyvene finder lamper og designermøbler i boligannoncerne på nettet. Forsikringsselskabet oplever også sager, hvor tyveri af designermøbler gentages inden for kort tid.

- Mange vil gerne have genoprettet et normalt hjem hurtigt efter et indbrud. Designermøbler og lamper er relativt nemt at generhverve i en butik eller hjemmeside. Det ved tyvene. Derfor ser vi eksempler på, at de kommer igen 1-2 måneder efter og tømmer hjemmet for samme indbo én gang til. Særligt møbler og lamper stjæles ofte med videresalg for øje, fortæller Birgitte Ringbæk.                      

- Rent forsikringsmæssigt er det en enkel sag både at opgøre og erstatte, men det er utrolig ubehageligt at blive udsat for indbrud, og det er et ekstra pres oveni en salgs- og flytteproces, siger Birgitte Ringbæk.

If har en række anbefalinger, når boligen skal sættes til salg:

  • Fjern gerne designermøbler og dyre lamper inden fotografen kommer på besøg
  • Tænk over hvad du viser af smykkeskrin eller elektronik på interiørbillederne. Gem det i skabe og skuffer hvis det er muligt.
  • Drøft din bekymring med fotografen, så der er fokus på det
  • Tal med ejendomsmægleren om udvalgte genstande kan retoucheres væk på billederne
  • En stor skydedør uden lås, ældre vinduer på bagsiden af huset – undgå at vise husets svage punkter på billederne
  • Tal gerne naboer om salget, så de er ekstra opmærksomme i salgsperioden.

Kilde: If Skadeforsikring

Nøgleord

Billeder

Information om If Skadeforsikring

If Skadeforsikring
If Skadeforsikring
Stamholmen 159
2650 Hvidovre

http://www.if.dk/

If er Nordens største skadeforsikringsselskab. Vi forsikrer det værdifulde i livet: Mennesker, dyr, boliger, biler og dine ting. Vi sørger også for, at virksomheder får forsikret deres værdier og aktiviteter, så de kan fungere som normalt, selvom de skulle få en skade. Takket være næsten 7.000 dygtige medarbejdere, heraf godt 600 i Danmark, kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle sig trygge ved at få den hjælp de har brug for, hvis noget skulle ske. If er ejet af den finske finanskoncern Sampo, og er medlem af Garantifonden for skadeforsikringsselskaber i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra If Skadeforsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra If Skadeforsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum