SEAS-NVE

Ildsjælepris: Hun hædres for at aktivere en hel by

Del

Lotte Krogh Nielsen bor i Stenlille, som hun lever og ånder for. I august samlede hun bl.a. 6000 mennesker – det tredobbelte af Stenlilles samlede antal indbyggere – til årets eventuge ”Sjov i Gaden”. Gennem flere år har hun arbejdet benhårdt for at skabe et andet billede end det ofte negativt portrætterede billede af livet i en lille by på landet. Hendes utrættelige indsats hædres nu, da hun modtager SEAS-NVE’s Ildsjælepris og 25.000 kroner.

Stenlille by er samlet for at hylde Lotte Krogh Nielsen, der netop har modtaget SEAS-NVE's Ildsjælepris 2017.
Stenlille by er samlet for at hylde Lotte Krogh Nielsen, der netop har modtaget SEAS-NVE's Ildsjælepris 2017.

I alt 686 mennesker indstillede en ildsjæl til SEAS-NVE’s Ildsjælepris, der uddeles for anden gang i virksomhedens historie. Gert Jørgensen, der er borgmester i Sorø Kommune, er en af de i alt 41, der har indstillet Lotte Krogh Nielsen:

”Gennem de seneste tre år har gruppen af frivillige med Lotte i spidsen med en ihærdig indsats sat Stenlille og Sorø Kommune på landkortet. Omkring 6000 besøgende har gennem en hel uge deltaget i en fantastisk cocktail af udstillede biler, motorcykler og underholdning for både børn og unge”.

En anden indstilling fremhæver også Lotte Krogh Nielsens betydning for byen: ” Historien er, at for cirka 10 år siden havde Stenlille et noget blakket ry. Det er ændret i dag, og det kan vi bl.a. takke Lotte for. Hun er en kæmpe ildsjæl og har startet mange aktiviteter i byen. Hun står bl.a. for koordineringen af en uge med sjov i gaden, hun arrangerer cykelture, foredrag, cykelløb gennem byen, levende musik plus morgenbordet for alle stenlilleborgerne, som bliver sponsoreret af de lokale erhvervsdrivende osv. osv. Da jeg flyttede til byen for halvandet år siden som nyankommet jyde til Sjælland uden netværk, meldte jeg mig som frivillig, og det har jeg aldrig siden fortrudt”, siger Louise Bjarkhamar, der er en af de mange, der har indstillet Lotte Krogh Nielsen. 

En ildsjæl med stort I

Men hvordan får man en lille by på det store danmarkskort? Det svar hungrer flere beboere i mindre byer formodentlig efter at få. Lotte Krogh Nielsen fra den lille sjællandske by Stenlille har svaret. Lotte Krogh Nielsen sidder i byens borgerforening, startede byens cykelklub for 20 år siden, har stået for flere velgørenhedsarrangementer, er initiativtager og tovholder til adskillige events og arrangementer, som bl.a. Drengerøvsaftener og den nye ”Sjov i Gaden” eventuge, som har tiltrukket flere tusinde mennesker til byen i august i år.

”At modtage denne ildsjælspris, varmer dybt inde i mit hjerte. Det allerførste, jeg tænkte på, var alle de andre frivillige. Og det næste, jeg tænkte, var, at det forpligter. Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at selv jeg kan blive træt. Og ja det slider på skosålerne og koster lidt nattesøvn. Men jeg har svært ved at lade være. Og denne her indstilling, den påvirker mig i særdeleshed, da så mange personer har tænkt på at indstille netop mig”, siger Lotte Krogh Nielsen, der understreger, hvor vigtigt, det er at samle byens borgere på tværs af alle aldre.

”Da jeg gik ind i Stenlille Handels-, Håndværker og Borgerforening for 5-6 år siden, var min drøm at få byen samlet og samtidig vise vigtigheden i, at man som borger i byen, både kender borgeren på 7 år og den ældre modne borger på 80 år”.

Støtte til fællesskaber og regional udvikling

I SEAS-NVE står den regionale udvikling og støtte til lokale fællesskaber højt på agendaen. ” Vi har med Ildsjæleprisen et ønske om sætte fokus på de fantastisk mange gode fællesskaber i vores region. Ildsjælene er dem, der binder fællesskaberne sammen, og det fortjener de et skulderklap for. I Stenlille er der en særlig ildsjæleånd, som Lotte Krogh Nielsen er det bedste eksempel på. Hun har virkelig formået at gøre en forskel for en hel by og for mennesker i alle aldre. Det er beundringsværdigt, og det skal anerkendes, og derfor modtager hun SEAS-NVE’s Ildsjælepris i år”, siger administrerende direktør i SEAS-NVE Jesper Hjulmand.

Nøgleord

Kontakter

Christian Hørdum Andersen, kommunikationskonsulent, crh@seas-nve.dk, 28222550

Billeder

Stenlille by er samlet for at hylde Lotte Krogh Nielsen, der netop har modtaget SEAS-NVE's Ildsjælepris 2017.
Stenlille by er samlet for at hylde Lotte Krogh Nielsen, der netop har modtaget SEAS-NVE's Ildsjælepris 2017.
Download
Stenlille by er samlet for at hylde Lotte Krogh Nielsen, der netop har modtaget SEAS-NVE's Ildsjælepris 2017.
Stenlille by er samlet for at hylde Lotte Krogh Nielsen, der netop har modtaget SEAS-NVE's Ildsjælepris 2017.
Download
Ildsjæleprismodtager
 Lotte Krogh Nielsen og Jesper Hjulmand, administrerende direktær i SEAS-NVE
Ildsjæleprismodtager Lotte Krogh Nielsen og Jesper Hjulmand, administrerende direktær i SEAS-NVE
Download

Information om SEAS-NVE

SEAS-NVE
SEAS-NVE
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.seas-nve.dk/

Fakta om SEAS-NVE’s Ildsjælepris:

  • žSEAS-NVE’s Ildsjælepris er en del af SEAS-NVE’s donationsprogram, der har til formål at styrke det lokale fællesskab og de lokale initiativer i regionen.
  • žMed Ildsjæleprisen har helt almindelige borgere mulighed for at indstille deres lokale ildsjæl, der gør en ekstraordinær indsats og fortjener en hjælpende hånd
  • žIldsjæleprisen uddeles en gang om året til en ildsjæl i region Sjælland.
  • ž2017 er det andet år, at prisen bliver uddelt.
  • žI 2016 gik prisen til Mænds Mødesteder Stevns.
  • žMed prisen følger en check på 25.000 kroner til støtte og videreføre den lokale ildsjæleindsats.

Følg pressemeddelelser fra SEAS-NVE

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra SEAS-NVE

SEAS-NVE vil bekæmpe digital ulighed med milliardstor fiberudrulning3.10.2018 13:03Pressemeddelelse

Danmarks største andelsejede energi- og fibernetkoncern, SEAS-NVE vil sikre alle lige gode muligheder for at deltage i nutidens og fremtidens digitale samfund. SEAS-NVE tilfører derfor 3,4 mia. kr. i en fiberudrulning på det vestlige og sydlige Sjælland, Lolland, Falster og øerne over de næste fem år gennem datterselskabet Fibia. Ambitionen er, at alle selskabets andelshavere inden udgangen af 2023 tilbydes adgang til 1 Gb/s (1000/1000 Mbit) fremtidssikret fibernet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum