Fredensborg Kommune

Ildsjæle søges til at kickstarte den frivillige drift af Fredensborg Museum

Del
Fredensborg Museum skal igen drives af frivillige kræfter. Lokale ildsjæle inviteres derfor til et åbent møde den 28. marts. Målet med mødet er at danne en ny museumsforening, der kan drive museet

Fredensborg Museum rummer mange spændende muligheder for borgere og frivillige, der er interesserede i lokalhistorie og brænder for at arbejde med historien gennem udstillinger, formidling, events, undervisning og andre projekter. Den gamle rytterskole i Avderød danner rammerne om museet, og indholdet kan de frivillige i den nye museumsforening være med til at forme.

Tradition for frivillighed

Fredensborg Museum har tidligere været drevet af frivillige kræfter. Fra 2000-2020 blev museet drevet af Karlebo Lokalhistoriske Forening. Da foreningen ikke længere havde kapacitet til at fortsætte driften, overtog kommunen museet i januar 2021.

I forbindelse med vedtagelse af budgettet for 2023-2026 besluttede Fredensborg Byråd, at museet igen skal overgå til frivillig drift, og at der skal dannes en ny forening, der har til formål at drive museet:

”Vi har store og stolte traditioner for at frivillige kræfter løfter komplekse opgaver i vores kommune – fx med at vedligeholde og formidle vores fælles kulturarv. Det håber jeg, at vi også kan lykkes med i fremtiden, så vores vigtige og dejlige lokalhistoriske museum kan udfylde den plads i kommunen, som det fortjener”, siger Ulla Hardy-Hansen, der er formand for Kulturudvalget.

På mødet den 28. marts kan man høre mere om den kommende proces for foreningsdannelse, ligesom man kan melde sig til en arbejdsgruppe, der skal bidrage til det foreningsforberedende arbejde. Endelig kan man høre mere om mulighederne på museet, og der bliver mulighed for at dele input og ideer til, hvordan museet fremadrettet kan drives af den nye forening.

Mødet finder sted på Fredensborg Rådhus, tirsdag den 28. marts kl. 18.30-20.00 – indgang via sideindgang D. Tilmelding skal ske til kultur@fredensborg.dk senest den 24. marts.

Et unikt lokalhistorisk museum

Fredensborg Museum har til huse i en gammel rytterskole fra 1723, der er bygget på foranledning af kong Frederik IV. I Fredensborg Kommune har der været fire rytterskoler, men bygningen i Avderød, er nu den sidste, der er tilbage.

I mere end 200 år har bygningen været anvendt til bl.a. lærerbolig og undervisning, indtil

museet og Karlebo Lokalhistoriske Forening fik hjemsted på adressen i 1976. Siden 2000 har der udelukkende været museumsdrift i bygningen.

Museet rummer bl.a. en historisk skolestue, der tidligere er blevet anvendt til besøg fra skoler og institutioner. Skolestuen er indrettet med møbler og inventar fra skoler i de tidligere Fredensborg-Humlebæk og Karlebo Kommuner.

Fredensborg Museum undergår i foråret 2023 en større renovering pga. råd i bærende bjælker. Renoveringen forventes at være afsluttet i sommeren 2023.

For yderligere information eller spørgsmål om borgermødet kontakt kultur@fredensborg.dk
For information om museale funktioner og spørgsmål kontakt arkiverne@fredensborg.dk

Kontakter

Udvalgsformand Ulla Hardy-Hansen (UP) tlf. 50 83 63 49

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum