Lolland Kommune

Ildsjæle, engagement og kontraster præger kultur- og fritidslivet i Lolland Kommune

Del

Kultur- og fritidsområdet i Lolland Kommune er præget af både ildsjæle og engagement og af kontraster. Det viser en ny kortlægning, som bliver fremlagt på en åben konference for alle interesserede tirsdag den 15. august.

Kortlægningen, der består af en borgerundersøgelse og en uvildig rapport, viser, at kommunen har et stærkt og mangfoldigt foreningsliv med mange frivillige og ildsjæle med et stort engagement. Ikke mindst på kulturområdet.

Resultaterne viser også, at fritidsaktiviteter spiller en stor rolle i mange borgeres sociale liv. For eksempel svarer 61 pct. af borgerne på Lolland, at de dyrker aktiviteter sammen med venner og bekendte. De borgere, der arbejder frivilligt på området, begrunder især deres frivillige engagement med ønsket om at gøre noget, som er vigtigt for lokalsamfundet. Det tyder dermed på, at kultur, fritid og idræt bidrager til sammenhængskraften i kommunens lokalområder. Og dermed, at området også bidrager til opfyldelsen af Lolland Kommunes fokus på forpligtende fællesskaber, som indgår i plan- og udviklingsstrategien fra 2016.

”Vi har nok alle haft en fornemmelse af, at kultur- og fritidslivet er meget vigtigt for sammenhængskraften og dermed fællesskabet på Lolland, men nu har vi dokumentation for, hvorfor vores kultur- og fritidsliv er så vigtigt. Den dokumentation vil jeg sørge for også kommer videre til kommunens øvrige politikere,” udtaler formand for Fritids- og Kulturudvalget Heino Knudsen.  

Undersøgelsen viser imidlertid også, at der er mange borgere i kommunen, der ikke går til faste aktiviteter i fritiden, og som befinder sig langt væk fra det etablerede fritidsliv. Samtidig er der en stor social ulighed i borgernes deltagelse i fritidsaktiviteter.

Udover at tegne et billede af borgernes kultur- og fritidsvaner, kommer kortlægningen med en række anbefalinger til politikerne om, hvor man skal sætte ind. Blandt andet opfordres der på flere områder til endnu mere samarbejde. Rapporten peger på, at foreninger og aktører i de mindre lokalsamfund skal arbejde sammen om at skabe mere liv, ligesom der også er plads til endnu mere samarbejde mellem skolerne og kultur- og fritidsaktørerne i Lolland Kommune.

”Jeg er glad for, at der i rapporten opfordres til mere samarbejde mellem de forskellige aktører på kultur- og fritidsområdet og det omkringliggende samfund. Vi er nødt til at stå sammen, hvis vi også i fremtiden vil have et rigt kultur- og fritidsliv på Lolland,” mener Heino Knudsen.     

Kortlægningen af kultur- og fritidsområdet i Lolland Kommune er gennemført i regi af sektor for Kultur, Fritid og Borgerservice i samarbejde med konsulentfirmaet Knudsen Syd og Videncenter for Folkeoplysning.

Rapporten ”Borgernes fritidsvaner i Lolland Kommune” kan læses på: www.lolland.dk/borgeranalyse

Det samlede materiale vil blive tilgængeligt på kommunens hjemmeside i løbet af august 2017.

Tilmeld dig konference
Ønsker du at vide mere om kortlægningen eller diskutere resultaterne og anbefalingerne, er du velkommen til at deltage i konferencen tirsdag den 15. august kl. 16-20 på Reventlow-Museet Pederstrup. Læs mere om konferencen, og tilmeld dig senest 8. august på: www.lolland.dk/konference.

Nøgleord

Kontakter

Per Voetmann
Sektorchef for Kultur, Fritid og Borgerservice
Tlf. 29 28 76 02

Hanne Marie Knudsen
Konsulent, Knudsen Syd
Tlf. 40 29 46 29

Heino KnudsenFormand for Fritids- og Kulturudvalget

51 14 54 96

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

10 millioner vindmøllekroner på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune9.3.2018 05:00pressemeddelelse

Næsten 10 millioner kr. Så mange penge er på vej til 33 lokale projekter i Lolland Kommune. Pengene gives i støtte fra vindmøllepuljen ”Den grønne ordning” til lokale projekter, hvis ansøgninger i første omgang blev behandlet af Lolland Kommune sidste år. Nu har projekterne fået ”Energinets” blå stempel. Energinet administrerer ordningen på statens vegne, som nu betyder, at der helt præcis er 9.746.619 kr. på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune.

Lolland Kommune bygger en af de bedste broer til fagligt stærke elever28.2.2018 05:00pressemeddelelse

Fra alle sider lyder opfordringen i årene her, at flere unge skal tage en ungdomsuddannelse. Og flere unge skal også helst tage ungdomsuddannelser, der er målrettet produktionsdanmark. For det er her, de store muligheder er, og det er den sikre investering for både de unge og for samfundet. De to ting har man i Lolland Kommune slået sammen i ”Science Camp”, som er et samarbejde mellem grundskoler, CELF og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) på Lolland. Det konkluderer Tænketanken DEA efter at have set på brobygningsforløbene herhjemme, overgangen fra grunduddannelsen til ungdomsuddannelsen. Her fremhæves Science Camp som et af landets bedste forløb.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum