TransportministerietTransportministeriet

Igen i år er der stor interesse for grønne færger

Del

5 kommunalt drevne indenrigsfærger har sendt ansøgning om støtte til mere klimavenlig sejlads.

I år skal puljen til grøn omstilling af indenrigsfærger II på 50 mio. kr. til kommunalt drevne indenrigsfærgeruter udmøntes.

Ansøgningsfristen til puljen til grøn omstilling af indenrigsfærger II udløb i den 15. august 2022, og 5 kommunalt drevne indenrigsfærger har ansøgt om støtte til grøn omstilling af deres færge.

Der er søgt om støtte for 81 millioner kroner til kommunalt drevne indenrigsfærger.

Tilskuddet udgør 25 procent, og der er derfor ansøgt om støtte til grønne færger for mere end 320 mio. kr. Trafikstyrelsen går nu i gang med at vurdere ansøgningerne.

- De danske indenrigsfærger er altafgørende for mange ø- og lokalsamfund, og samtidig er de en vigtig brik i den grønne omstilling. Jeg er derfor rigtig glad for, at der igen har været store interesse for regeringens puljer til grøn omstilling af indenrigsfærger, siger transportminister Trine Bramsen.

I 2021 blev de 230,7 mio. kr. udmøntet til grøn omstilling af 11 indenrigsfærger fordelt på 10 indenrigsfærgeruter. Med tildelingen fra 2021 bliver der omstillet færger for omkring en milliard kr.

FAKTA

Med de politiske aftaler af henholdsvis 19. april 2021 om grøn transportpulje II (regeringen, RV, SF, EL og ALT) og 25. juni 2021 om grøn transportpulje I (regeringen, V, DF, SF, RV, EL, KF, LA og ALT) er der samlet afsat puljer på 285 mio. kr. til grøn omstilling af danske indenrigsfærger. Der blev i 2021 udmøntet 233 mio. kr. til både kommunalt og kommercielt drevne indenrigsfærger og i 2022 er der afsat 50 mio. kr. til kommunalt drevne indenrigsfærger.

Nøgleord

Links

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum