Lolland Kommune

Igen i år bidrager Lolland Kommune til Danmarks Indsamling

Del

Støt en god sag, og kom på en uforglemmelig sejltur i havørnenes rige, Naturpark Maribosøerne. Lolland Kommune bidrager igen i år til Danmarks Indsamling med en oplevelse i den lollandske natur.

Ved Maribosøerne kan du både se havørne og fiskeørne. (Foto: Karin Knudsen)
Ved Maribosøerne kan du både se havørne og fiskeørne. (Foto: Karin Knudsen)

Oplevelsen består af en 3 timers guidet sejltur for op til 50 personer med turbåden Anemonen søndag den 5. august kl. 10.30-13.30, hvor du kan opleve Naturpark Maribosøerne og dens plante- og dyreliv.  

Fuglelivet ved Maribosøerne tiltrækker hvert år mange besøgende, da der er mulighed for både at se havørne og fiskeørne. I 1997 genindvandrede havørnen til Danmark ved Maribosøerne som ynglefugl, og den kan nu ses hele året rundt. Fiskeørnene er der mellem april og september, men der er ofte også oversomrende fiskeørne på søerne. Naturpark Maribosøerne byder samtidig på en spændende kulturhistorie, og området har været beboet helt tilbage til oldtiden. Det vil Lolland Kommunes naturvejleder Uffe Nielsen fortælle nærmere om på turen.

”Jeg kan varmt anbefale at byde på den her auktion til fordel for Danmarks Indsamling. Samtidig med, at du støtter en god sag, får du mulighed for at invitere op til 49 venner eller familiemedlemmer med på en privat tur med Anemonen og opleve Naturpark Maribosøerne fra søsiden. Det er en helt særlig oplevelse både for store og små,” fortæller naturvejleder Uffe Nielsen.    

Hvis du vil købe turen, skal du gå ind og give dit bud på auktionen til fordel for Danmarks Indsamling på: www.lauritz.com/da/auktion/lolland-kommune-med-turbaaden-anemonen-til-havoernens-rige-fo/i4895511/

Auktionen startede den 19. januar kl. 9.00, og slutter den 3. februar kl. 21.40. Hele beløbet går ubeskåret til Danmarks Indsamling 2018.

Læs mere på www.lolland.dk/danmarksindsamling

Om Danmarks Indsamling
Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Temaet for årets indsamling er børn uden hjem. Læs mere om Danmarks Indsamling på www.danmarksindsamling.dk

Om Naturpark Maribosøerne
Naturpark Maribosøernes storslåede og varierede landskab tiltrækker mange turister og naturinteresserede fra ind- og udland. Maribosøerne ligger i et område med store lavninger, der er dannet under afsmeltningen af kæmpemæssige isblokke efterladt af gletschere under den sidste istid. Derfor er landskabet omkring søerne – efter lollandske forhold – et ret kuperet landskab, der når højder over 20 meter. Læs mere om Naturpark Maribosøerne på www.naturparkmaribo.dk

Nøgleord

Kontakter

Uffe Nielsen
Naturvejleder, Lolland Kommune
Tlf. 25 47 29 09

Billeder

Ved Maribosøerne kan du både se havørne og fiskeørne. (Foto: Karin Knudsen)
Ved Maribosøerne kan du både se havørne og fiskeørne. (Foto: Karin Knudsen)
Download
Turbåden Anemonen (Foto: Tummas Juul)
Turbåden Anemonen (Foto: Tummas Juul)
Download
Turbåden Anemonen (Foto: Jens Højkrog)
Turbåden Anemonen (Foto: Jens Højkrog)
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune byder statslige arbejdspladser velkommen hjem17.1.2018 13:56pressemeddelelse

111 statslige arbejdspladser kommer tilbage til Lolland. 80 arbejdspladser placeres i Nakskov i form af Nota, Nationalbiblioteket for mennesker med læsevanskeligheder, og 31 placeres i Maribo i form af dele af Vurderingsstyrelsen under Skatteministeriet. Det er resultatet efter, at regeringen i dag har annonceret udflytningen af 4.000 statslige arbejdspladser til provinsen, og det er et resultat, som bliver godt modtaget i Lolland Kommune.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum