Hjørring Kommune

Idrætsdag på børnenes præmisser

Del

Hjørringskolen afvikler fredag den 14. juni for første gang idrætsdag for børn og unge med særlige behov.

Idrætslærerne fra de forskellige grene af Hjørringskolen er i fuld gang med planlægningen af en idrætsdag for skolens elever. Idrætsdagen er for de ældste klassetrin. Der er både løb, cykling og svømning på programmet til idrætsdagen, som starter med opvarmning til god musik i skolegården på Hjørringskolen på Norgesvej.

Vores elever er spredt ud på forskellige matrikler i Hjørring by, og med denne idrætsdag prøver vi for første gang at samle eleverne til en fælles aktivitet, hvor fællesskab, samhørighed samt glæde og sjov ved at bruge kroppen er overskrifterne for dagen”, fortæller skoleleder Anni Stilling.

Vi tilrettelægger sådan en idrætsdag, så den tager hensyn til de børn, der går på Hjørringskolen. Vi sikrer, at der er den nødvendige struktur, men samtidig skal børnene opleve en idrætsdag med sjov motion og fællesskab, som mange andre børn oplever både på idrætsdage - med også i det almindelige foreningsliv” fortæller idrætslærer Lotte Storgaard, som sammen med kolleger har fået ideen til idrætsdagen.

Vi glæder os til at give eleverne en god oplevelse og det fællesskab, der er i at lave noget med sin krop sammen med andre”, fortsætter Lotte Storgaard. Og dagen afsluttes med frugt, sandwich og medaljer.  

Idrætsdagen afvikles for første gang, og Hjørring Kommunes Fritids- og Folkeoplysningsudvalg har støttet ideen.

Vi arbejder målrettet med at støtte foreningslivet i at indtænke aktiviteter for børn og unge med særlige behov i det etablerede foreningsliv - men også i specialforeningerne. Faktisk har rigtig mange foreninger i Hjørring Kommune foreningstilbud til børn med særlige behov. Denne gruppe af børn profiterer af idrætslivet lige så vel som alle vi andre”, udtaler formand for Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Børge Bech. ”Denne idrætsdag er en god inspirationskilde for os til at arbejde videre med udvikling af foreningstilbud både i de almene foreningstilbud og i specialforeningerne og et område, som er prioriteret i den nye Fritids- og Folkeoplysningspolitik, vi forventer godkendes på Byrådets møde i juni”, afslutter formanden.

Idrætsdagen indledes fredag den 14. juni kl. 9.00 på Hjørringskolen, fortsætter i UCN’s svømmehal, mens løb og cykeltur foregår omkring Atletikstadion ved Park Vendia.

 

 

Kontakter

Yderligere oplysninger kan indhentes hos:

Skoleleder Anni Stilling, Hjørring Skolen, tlf. 41 22 40 01
Idrætslærer Lotte Storgaard, Hjørring Skolen, tlf. 28 56 25 76
Fritids- og Kulturkonsulent Sine Dam Møller, tlf. 41 22 37 34
Formand for Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Børge Bech, tlf. 41 93 77 03

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Tag plads ved bordet sammen med os – og udvikl din kommune!13.5.2019 14:54:34 CESTPressemeddelelse

Sådan lyder opfordringen fra politikerne til borgerne i Hjørring Kommune. Fra i dag og fire uger frem har alle mulighed for at komme med i to arbejdsgrupper sammen med politikere fra Udvalget for strategisk by- og landsdistriktsudvikling. - Det er både vigtigt og afgørende, at vi som politikere ikke blot lytter, men også tager snakken og dialogen med borgerne. Vi glæder os til at sætte os ved bordet sammen med dem. Det bliver en ny og spændende måde at arbejde på, siger Tim Jensen (S), udvalgsformand for Strategisk by- og landdistriktsudvikling. De to arbejdsgrupper har hver sit emne og dermed fokus. Den ene, ”Boligliv”, skal arbejde med hvilke boliger vi i fremtiden skal bo i, og de forskellige måder vi vil bo på. I den gruppe får seks borgere mulighed for at være med. I den anden gruppe, ”Kystliv”, er der fokus på kommunens kyststrækning, hvordan den skal udvikle sig og samtidig tage hensyn til kystbyernes forskelligheder. Der er plads til fire borgere i den gruppe. I hver gruppe er

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum