Haderslev Kommune

Idéer og indflydelse for alle

Del

Der er fortsat ledige pladser på Haderslev Kommunes demokratikonference den 28. januar. Her kan alle fra borgerforeningen til slotsejeren lade sig inspirere og dele erfaringer.

Hvordan får man noget at skulle have sagt i sin by og kommune?

Det har Kim Skjønnemand, næstformand i Over Jerstal Borgerforening, og Svend Brodersen, slotsejer og direktør på Gram Slot, hver sin opskrift på.

Lørdag den 28. november kan du møde dem på Haderslev Kommunes demokratikonference, hvor de vil dele deres erfaringer og selv hente masser af inspiration. De to er nemlig en del af et politikerfrit panel, som skal tage temperaturen på demokratiet i Haderslev Kommune.

Udvikling frem for afvikling
For Svend Brodersen handler det om at være med til at udvikle demokratiet.

”Demokrati er ikke noget, der lever, bare fordi man har mulighed for at stemme hvert fjerde år. Det lever, når man arbejder med det”, siger han og uddyber:

”Jeg ser en afvikling af demokratiet i de her år, fordi det bliver til bureaukrati. Mange steder er det svært at få folk til at deltage aktivt i foreningsliv og nærdemokrati. I mange lande falder valgdeltagelsen, fordi folk ikke føler, at systemet virker. Det er faresignaler, som vi skal tage alvorligt", mener Svend Brodersen.

Det handler om at snakke med folk
Et af de steder, man ser ud til at have knækket lidt af koden er i Over Jerstal Borgerforening. Som næstformand i gruppen er Kim Skjønnemand en af de borgere, som for fem år siden besluttede sig for at vende den negative udvikling i den lille by. Og det er lykkedes.

”Hvis nogen spørger, hvordan vi har fået gang i det her, så handler det virkelig om at få snakket med folk på den rigtige måde. Går man ti år tilbage, var snakken om Haderslev Kommune meget negativ ude hos os. Nu kan vi fortælle gode historier”, forklarer Kim.

"Det er vigtigt med den personlige kontakt. At gribe telefonen i stedet for at sende en mail. Finder man den rigtige person og får en god snak, løser tingene sig ofte lettere. Det er i hvert fald min erfaring", siger han.

Konferencen er gratis og åben for alle, som har lyst til at deltage, og der er stadigvæk ledige pladser.


Se hele programmet og tilmeld dig på haderslev.dk.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Kim Skjønnemand, næstformand i Over Jerstal Borgerforening
Kim Skjønnemand, næstformand i Over Jerstal Borgerforening
Download
Svend Brodersen, slotsejer og direktør på Gram Slot
Svend Brodersen, slotsejer og direktør på Gram Slot
Download

Links

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum