Aarhus Teater

Iceage-frontmand skriver musik til Romeo & Julie på Aarhus Teater

Del

Elias Bender Rønnenfelt, forsanger i rock-bandet Iceage - et af Danmarks største musiknavne – kaster sig for første gang ud i at komponere musik til teatret og skrive sangtekster på dansk. Det gør han i forbindelse med Aarhus Teaters store opsætning af Romeo & Julie, der får premiere på Aarhus Teater 3. februar 2022

Elias Rønnenfelt - Fotograf Jenna Putnam
Elias Rønnenfelt - Fotograf Jenna Putnam

Musikalsk trekløver

Elias Bender Rønnenfelt repræsenterer den rå og ufortyndede rock, hvor musikken er dødelig alvor. Hans band Iceage har i efterhånden 10 år spillet koncerter i hele verden med udgangspunkt i deres fem anmelderroste albums. Bandets intensitet tiltrak Marie Koldkjær Højlund (Kh Marie og huskomponist på Aarhus Teater), som komponerer musik til Romeo & Julie på Aarhus Teater - nu i samarbejde med Elias Bender Rønnenfelt og det musikalske multitalent Nis Bysted.

Marie Koldkjær Højlund fortæller, at hun i Rønnenfelt ser en slags virkelighedens Romeo-figur:

”Hvis jeg skulle pege på en musiker i Danmark, som var en form for Romeo-figur i sin inkarnation, så ville det være Elias Rønnenfelt fra Iceage: Han er inkarnationen af ungdommelig vildskab og vanvittig udtryksfuld. Det spændende er, at hans måde at synge på er meget lidt teateragtig, men hans vildskab og råhed vil jeg gerne putte ind i forestillingen.”

Hun fortsætter:

”Jeg kan virkelig godt lide at arbejde med forlæg, som i forvejen er kendt og elsket af mange, som Romeo & Julie er det. Fordi man så på en måde har et forspring til at kunne gøre noget nyt og spændende med materialet, ligesom i "Lyden af de skuldre vi står på", hvor jeg arbejdede med at lave nye versioner af gamle danske sange. På den anden side kan det også være udfordrende, netop fordi mange allerede har bestemte forventninger, og derfor spurgte jeg Elias og Nis om de ville hjælpe mig, fordi de begge er eminente til at skubbe grænserne og stadig tale direkte til hjertet.”

Marie Koldkjær Højlund har netop afsluttet sin Danmarksturné med sit band Kh Marie i anledning af hendes kommende plade og på ryggen af hendes intet er nok-plade, som hun også fremførte til en sansekoncert på Aarhus Teaters Store Scene i efteråret 2020.

Den musikalske altmuligmand Nis Bysted er også med i skabelsen af musikken til Romeo & Julie; han er producer, manager, komponist og står bag pladeselskabet Escho, hvor både Iceage og Kh Marie hører til. I Aarhus Teaters Romeo & Julie-opsætning optræder Marie Koldkjær Højlund live på scenen.

Kærlighedshistorie for pulserende udblæsning

Romeo og Julie bliver en eksplosiv rejse ud over kærlighedens og hjertets svimlende afgrund. I hovedrollerne som Romeo og Julie medvirker Aarhus Teaters to nye stjernefrø Mette Klakstein, der i 2020 fik Reumerts Talentpris og Viktor Pascoe Medom, der spiller Romeo. Et originalt norsk makkerpar tilføjer dramaet og de sceniske billeder nye dimensioner; den internationalt fremadstormende instruktør Maren Bjørseth og scenograf Olav Myrtvedt, der tidligere har høstet en Reumert for bedste scenografi i Shakespeares Helligtrekongersaften på Aalborg Teater.

Udover Marie Koldkjær Højlund er der på scenen også dansere fra Holstebro Dansekompagni, Aarhus Teaters Kor og ikke mindst et fornemt hold af Aarhus Teaters skuespillere.

FAKTA

Romeo & Julie
Store Scene 3. feb – 12. mar 2022

HOLDET BAG

AF William Shakespeare

OVERSÆTTELSE Niels Brunse

ISCENESÆTTELSE Maren Bjørseth

SCENOGRAFI & KOSTUMEDESIGN Olav Myrtvedt                                               

MUSIK Elias Bender Rønnenfelt, Nis Bysted og Marie Koldkjær Højlund

KOREOGRAF Ida Wigdel 

LYDDESIGN Lars Gaarde

LYSDESIGN Mathias Hersland

SKUESPILLERE

Mette Klakstein

Viktor Pascoe Medom

Anders Baggesen

Simon Mathew

Marie Marschner

Kjartan Hansen

Emil Prenter

Marie Døssing

Christian Hetland

MUSIKER

Marie Koldkjær Højlund

DANSERE fra Holstebro Dansekompagni

Izzy Moloney

Jessica van de Koot

Jacob B. Vahlun

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger hos kommunikationschef Morten Daugbjerg, tlf. 42134700 / presse@aarhusteater.dk

Billeder

Elias Rønnenfelt - Fotograf Jenna Putnam
Elias Rønnenfelt - Fotograf Jenna Putnam
Download
Marie Koldkjær Højlund - Fotograf Anders Witt
Marie Koldkjær Højlund - Fotograf Anders Witt
Download
Nis Bysted - Fotograf Martha Hviid
Nis Bysted - Fotograf Martha Hviid
Download
Romeo & Julie - Aarhus Teater. Fotograf Per Arnesen
Romeo & Julie - Aarhus Teater. Fotograf Per Arnesen
Download

Links

Information om Aarhus Teater

Aarhus Teater
Aarhus Teater
Teatergaden 1
8000 Aarhus C

89 33 23 00http://www.aarhusteater.dk

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Teater

Aarhus Teater udskyder premiererne på Romeo & Julie og Sandmanden19.1.2022 09:44:17 CET | Pressemeddelelse

Corona har for alvor gjort sit indtog på Aarhus Teater med 46 smittede siden 1. januar. Det betyder, at prøverne på Shakespeares ROMEO & JULIE og Lollikes dramatisering af SANDMANDEN aktuelt ikke kan gennemføres. Dermed ser teatrets ledelse sig nødsaget til at udskyde de to premierer til hhv. 10. februar og 22. februar. Samtidig aflyser teatret helt den publikumsinvolverende forestilling TIL DE LYSE MORGENER, der må udskydes til et senere tidspunkt. Til gengæld fastholdes urpremieren på monologen THE SUPREME GENTLEMAN d. 5. februar.

350 gymnasieelever dyster i kunsten at anmelde teater4.1.2022 12:03:55 CET | Pressemeddelelse

6. januar 2022 løber finalen på et nyt projekt af stablen på Aarhus Teater, hvor vinderne af TeaterAnmelderiet 2021/22 kåres. 350 gymnasieelever fra fire østjyske gymnasier har i løbet af efteråret dystet i at producere teateranmeldelser på forskellige platforme. TeaterAnmelderiet er et samarbejde mellem DMJX og Aarhus Teater, der også stod bag Gentænk Teateranmeldelsen i Kulturhovedstadsåret 2017 i Aarhus. Projektet fortsætter i næste sæson.

Aarhus Teaters Sofia Nolsøe vinder prestigefyldt teaterpris7.12.2021 07:30:00 CET | Pressemeddelelse

Aarhus Teaters ensembleskuespiller Sofia Nolsøe har netop modtaget en af teaterbranchens mest prestigefyldte hædersbevisninger: Teaterpokalen 2021. Det skete mandag aften ved en festlig prisoverrækkelse på Folketeatret. Med prisen skriver Nolsøe sig ind i en fornem række af store navne, der har modtaget prisen, bl.a. Ghita Nørby, Bodil Jørgensen og Lars Mikkelsen. Sofia Nolsøe vinder Teaterpokalen for sine præstationer i forestillingerne A Clockwork Orange og Når vi døde vågner.

Teaterprojekt gør børn klogere14.10.2021 12:55:02 CEST | Pressemeddelelse

Et stærkt samarbejde mellem Aarhus Kommune, Spar Nord Fonden og Aarhus Teater om Åben Skole-projektet EJ BLOT TIL LYST betyder, at tusindvis af skolebørn og deres lærere kan dygtiggøre sig i danskfaget gennem mødet med scenekunsten. Dermed bliver de ikke blot dygtigere til Dansk, men også klogere på livet, viser en forskningsrapport fra Aarhus Universitet. Aarhus Teaters læringsafdeling AT Læring har netop modtaget en bevilling på knap 3 mio. kr. til en videreførelse af EJ BLOT TIL LYST, som dermed er sikret frem til 2025.

Årets mest velsmagende musical åbner teatret3.5.2021 08:21:31 CEST | Pressemeddelelse

6. maj er en mærkedag, for her må teatrene åbne igen. For Aarhus Teater har der hele tiden stået et stort X i kalenderen den 6. maj, for der har vi Danmarkspremiere på “slik”-musicalen Charlie & Chokoladefabrikken. Vi sparker døren til publikum op med et brag, ja, faktisk med den største opsætning i årtier. Alle afdelinger er i fuld sving med at skabe en fortryllende godtepose til publikum. Og der er chokolade, masser af chokolade, ja, faktisk en helt vandfald af det. Charlie & Chokoladefabrikken er en samproduktion med Østerbro Teater, hvor forestillingen skal spille med eget cast i februar 2022.

Aarhus Teater offentliggør i dag repertoiret for sæson 2021/2228.4.2021 07:58:01 CEST | Pressemeddelelse

Ud af corona-døsen – hyldest til passionen, det kødelige og fællesskabet Teaterdirektør Trine Holm Thomsen løfter i dag sløret for, hvad publikum kan opleve på Aarhus Teater i sæson 2021/22. Efter mere end et år med nedlukning, smittefare og afstandskrav har vi sammensat et program der hylder passionen, det kødelige, sanseligheden og vildskaben Det er ingen hemmelighed, at corona har været hård ved kunstinstitutionerne og kulturlivet. Det gælder også Aarhus Teater, hvor vi i perioder kun har kunnet spille for et begrænset publikum og i andre perioder har været lukket helt ned – som vi også er i skrivende stund. Vi har været overladt til streaming hjemme i sofaen, og selv om vi har kunnet læse bøger, se film og høre musik, tror jeg, de fleste har savnet det, den levende kunst kan give os: Kunstneriske oplevelser, vi kan være sammen om. Scenekunst, der foregår her og nu, som pirrer og vender op og ned på vores vante perspektiver, og som får os til at se livet og hinanden med nye øjne. Te

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum