VIA University College

I tvivl om studievalg? Tag til virtuelt åbent hus hos VIA i Aarhus

Del

Alle VIAs campusser er fysisk lukkede indtil august på grund af corona-pandemien. Derfor bliver åbent hus i Aarhus afviklet virtuelt den 3. juni. Det betyder, at de unge - og deres forældre - kan sidde hjemme foran skærmen og møde de uddannelser, de er interesserede i. Og få svar på det, de er i tvivl om.

Pressefoto: VIA University College.
Pressefoto: VIA University College.

”Det er første gang i VIAs historie, at vi holder virtuelt åbent hus i alle 11 byer, hvor vi udbyder uddannelse i Region Midtjylland. Så det er noget helt nyt, som vi glæder os meget til. Vi er nødt til at holde vores campusser fysisk lukkede for besøgende på grund af corona-pandemien. Men det er dejligt, at vi i stedet har mulighed for at byde velkommen indenfor i det virtuelle rum,” fortæller Gitte Sommer Harrits. Hun er prorektor i VIA University College og den øverst ansvarlige for alle VIAs uddannelser.

På Campus Aarhus C og Campus Aarhus N er der virtuelt åbent hus onsdag den 3. juni klokken 16.00-17.30.

Her bliver det muligt for de uddannelsessøgende at logge sig på videotjenesten Zoom og blandt andet høre oplæg om uddannelserne til eksportingeniør og pædagog på Campus Aarhus C. Plus oplæg om syv forskellige sundhedsuddannelser på Campus Aarhus N.

Åbent hus kan hjælpe med at afklare tvivl om studievalg

”Vi ved fra adskillige undersøgelser og samtaler med vores egne studerende, at de unge ofte er meget i tvivl om, hvilken uddannelse de skal vælge. Og det er meget forståeligt, for der er mange muligheder. Men vi ved også, at netop åbent hus ofte kan hjælpe de unge med at blive mere afklarede omkring deres valg. Derfor er jeg også meget glad og stolt over, at corona ikke sætter en stopper for det tilbud hos VIA. Det bliver bare på en anden måde, end vi plejer,” forklarer Gitte Sommer Harrits.

Til virtuelt åbent hus er der fx oplæg om studiemiljøet og VIAs uddannelser i Aarhus. Samtidig bliver der mulighed for at stille spørgsmål til studievejledere og nuværende studerende om adgangskrav, undervisningsformer, praktik og alt det andet, der fylder, når man skal vælge uddannelse.

Nemt og bekvemt at tage til virtuelt åbent hus

”Vi håber, at vi måske får endnu flere uddannelsessøgende på besøg, end vi plejer, når vores åbent hus er virtuelt, og de unge nemt og bekvemt kan sidde hjemme foran skærmen. Måske betyder det også, at endnu flere forældre har tid og mulighed for at ’tage med’ til åbent hus. Det er vi spændte på at finde ud af i starten af juni, når det hele afvikles,” siger VIAs prorektor Gitte Sommer Harrits.

Næste ansøgningsfrist til de videregående uddannelser er 5. juli kl. 12.00 gennem kvote 1.

Fakta om virtuelt åbent hus på VIA i Aarhus

Tid: Tirsdag den 3. juni 2020, kl. 16.00-17.30.

Sted: Virtuelt på videotjenesten Zoom.

Mød uddannelserne: Administrationsbachelor, bygningskonstruktøruddannelsen, diakon og socialpædagogik, Global Business Engineering/Eksportingeniør, kristendom, kultur og kommunikation, læreruddannelsen, pædagoguddannelsen, socialrådgiveruddannelsen, Value Chain Management (VCM), bandagist, bioanalytiker, ergoterapeut, ernæring og sundhed, Global Nutrition and Health, fysioterapeut og sygeplejerske.

Info og tilmelding: via.dk/aabenthus

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt:

Journalist i VIA Kommunikation
Lone Vestergaard Andersen
Mobil 87 55 29 68
E-mail: lva@via.dk

Billeder

Pressefoto: VIA University College.
Pressefoto: VIA University College.
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum