Frederikshavn Kommune

I Skagen er robotter på skoleskemaet

Del

Virksomhederne efterspørger unge med stærke tekniske kompetencer, som kan deltage i udviklingen og sikre fremtidens produktivitet: Dem kan de hente i Skagen

Robotter er afgørende for den såkaldte 4.0-bølge i den teknologiske udvikling. Og mens resten af Danmark arbejder på at komme på forkant, så har man på Skagen Skole længe været der, hvor robotter er hverdag i klasselokalet, og programmering en del af den daglige undervisning. Målet er klart: eleverne skal gå direkte fra folkeskolen ud og programmere robotter i erhvervslivet.

”På Skagen Skole har vi besluttet, at alle skal kunne lære at programmere. Her på tærsklen til det 21.århundrede er teknologien jo bare skudt i gang, og derfor er programmering en del af den almene viden skolebørn skal have i dag,” siger Gert Grysbæk Nygaard, der er distriktsleder for skoledistrikt Nord i Frederikshavn Kommune.

Skagen Skole har lavet et program, der skal sikre en fortsat udvikling i elevernes læring om robotter fra 0 til 9 klasse. En undervisningsplan, der falder i tråd med de krav virksomhederne - med DI i spidsen - stiller og arbejder med, for at få flere unge til at vælge en teknisk karrierevej. Et netop afsluttet projekt på Skagen Skole viser, at skolen har fundet metoden:

”Vores ærinde er også at afmystificere programmering, så det ikke er noget der lyder svært, eller afskrækker elever fra at deltage. Programmeringen betyder nemlig, at det ikke nødvendigvis er de samme elever, der er dygtige i traditionelle skolefag, der også er de bedste programmører. Vi har fx 12-årige, der allerede er super-robot-programmører,” siger Jakob Skytte, der er lærer på Skagen Skole og en af superbrugerne i robot-programmering.

Projektet som Skagen Skole og robotproducenten Blue Ocean Robotics har gennemført med robotter har skabt flere overraskende resultater. Eleverne bliver ikke bare robotprogrammører. De lærer også mere pr modul, når robotter anvendes i undervisningen. Elevernes koncentrations og opmærksomhedsevne øges, og dermed øges også muligheden for læringseffektivitet. Altså skulle eleverne for at opnå samme læring, have haft flere lærertimer uden robot. Og når selve regnestykket gøres op, hvad værdiskabelsen er i forhold til investeringen i robotterne, så er tilbagebetalingstiden ikke mere end 3,4 måned.

For yderligere oplysninger kontakt:

Gert Grysbæk Nygaard, distriktsleder, Frederikshavn Kommune, +45 2186 4004

Jakob Skytte, skolelærer, Skagen Skole, +45 2046 1602

Rikke Voldsgaard Risager, Blue Ocean Robotics, +45 7199 5601

Skagen Skole holder Robotdag, lørdag d.29 oktober 2016 fra 10 til 15 på Skagavej 139 i Skagen. lokale Elever fra Skagen Skole er dagens eksperter i robotter. De underviser Robotdagens gæster og demonstrerer hvordan man programmerer robotterne, og en række virksomheder, der selv bruger robotter, præsenterer deres arbejde og deler erfaringer.  Arrangementet er gratis og alle er velkomne.

Nøgleord

Billeder

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum