Aalborg Universitet

I et nyt laboratorium baner leg og teknologi vej for kreative ideer

Del

Forskere på Institut for Læring og Filosofi på AAU ønsker gennem det nye laboratorium, XLAB: Design, Learning, Innovation, at skabe et større fokus på kreativitet og innovation gennem brug af digitale teknologier og åbner derfor dørene for både eksterne og interne samarbejdspartnere. Allerede i næste uge rykker de første børn således ind for at lære at programmere.

Institut for Læring og Filosofi på Aalborg Universitet har netop indviet et nyt laboratorium, XLAB: Design, Learning, Innovation, som fremover vil have fokus på innovation, kreativitet, læring og digitale teknologier.

- Med XLAB ønsker vi først og fremmest at skabe et sted, der fordrer en computerorienteret tænkning og en innovationsdrevet tilgang til problemløsning gennem leg og læring. I den forbindelse henvender vi os både til eksterne og interne samarbejdspartnere, forklarer professor mso Eva Brooks, som er leder af det nye laboratorium.

Det betyder, at de første børn, lærere og pædagoger allerede i næste uge får deres gang i laboratoriet på Kroghstræde 3 i Aalborg Øst.

- Vi planlægger at lave to kreative workshops hvert semester, som henvender sig til børn. Her er det tanken, at de kan komme og arbejde med digitale teknologier og fx lære at programmere. Vi ønsker nemlig at bryde murene til universitetet ned ved at lade børn og unge eksperimentere, udforske og opleve i laboratoriet. Men det er også meningen, at pædagoger og lærere kan komme her og lege og lære. Mange af dem føler sig ikke klædt godt nok på uddannelsesmæssigt og teknologisk til at arbejde med digitale teknologier i det omfang, skolereformen lægger op til, og her vil vi gerne hjælpe. Samtidig planlægger vi også at samarbejde med museer, biblioteker og virksomheder og kommer i den forbindelse til at tilbyde både hot spots og åbne seminarer, siger Eva Brooks.

Fakta:

- XLAB: Design, Learning, Innovation blev officielt indviet den 2. februar

- Laboratoriet findes i rum 3.133 på Kroghstræde 3, 9220 Aalborg Ø

- Bag laboratoriet står professor mso Eva Brooks (director), professor Elsebeth Korsgaard Sorensen (deputy director), professor mso Kathrin Otrel-Cass (deputy director) og videnskabelig assistent Rune Hagel Skaarup Jensen

- XLAB er støttet med 723.531,25 kr. af It-vest og 201.428 kr. af Det Obelske Familiefond.

Kontakter

Eva Brooks på tlf.: 99 40 77 30 eller på e-mail: eb@learning.aau.dk

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum