I dag samler tusindvis af frivillige ind til kræftsagen på gaden og online
Hvis det ringer på din dør i dag, er det muligvis en af de mange tusinde indsamlere, der er på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Du kan også møde indsamlingen på Facebook. Hvis du ikke er hjemme eller foretrækker at donere digitalt, kan du støtte via sms, Mobile Pay, bankoverførsel, girokort eller at støtte via indsamlinger på Facebook.
Fra morgenstunden går frivillige landet over i gang med at uddele indsamlingsbøtter, tasker, håndsprit, mundbind og foldere til de tusindevis af indsamlere, som fra kl. 10.00 vil gå fra dør-til-dør for at samle penge ind til kræftsagen. Det er den første landsindsamling, efter corona aflyste en hel stribe i foråret inklusiv Kræftens Bekæmpelses egen. Pengene skal bruges på at forebygge kræft, forske i kræft og støtte kræftpatienter og deres pårørende. Læs mere om landsindsamlingen:
Corona skubbede landsindsamlingen
Landsindsamlingen var oprindeligt planlagt i marts, men blev flyttet på grund af corona. Det har betydet, at planlægningen måtte starte forfra, og Kræftens Bekæmpelse har måttet udtænke nye løsninger og indrette alt på en coronasikker måde i en tid, hvor forholdsreglerne løbende har forandret sig. Alle indsamlere får udleveret mundbind og håndsprit, så de kan spritte af jævnligt undervejs på ruten og har mulighed for at bære mundbind. Det er også muligt at donere via sms eller MobilePay, hvis man foretrækker ikke at komme i kontakt med indsamlingsbøtten.
Dit bidrag redder liv
Sidste år samlede frivillige 35,3 mio. kr. ind ved landsindsamlingen. I år er der færre indsamlere på gaden, og det ventes at få indflydelse på det indsamlede beløb. Men som noget nyt har Kræftens Bekæmpelse i år tilføjet en digital indsamling på Facebook, som løber over den næste uge. Her kan private oprette indsamlinger til fordel for kræftsagen. Derfor vil det samlede indsamlingsbeløb først kunne offentliggøres på et senere tidspunkt.
Alle, der er involveret i landsindsamlingen, har en væsentlig andel i Kræftens Bekæmpelses indsats inden for forskning, forebyggelse og patientstøtte – en indsats, der skaber håb og redder liv. Det gælder både de mange, der giver et bidrag til indsamlingen – og de mange, som bruger to-tre timer af deres søndag på at samle ind.
Støt sagen digitalt
Hvis du ikke er hjemme, når det banker på din dør, eller du foretrækker at donere digitalt, har du mulighed for at støtte via sms, MobilePay 93 80 00, en bankoverførsel eller på Indsamling.dk:
Opret din egen digitale indsamling på Facebook
FAKTA OM LANDSINDSAMLINGEN:
- Kræftens Bekæmpelses landsindsamling er den første store indsamling, der gennemføres efter corona-nedlukningen.
- Tusindvis af indsamlere er ude med indsamlingsbøtterne i dag.
- Sidste år blev der indsamlet 35,3 mio. kr.
- Som noget nyt kører landsindsamlingen også som digital indsamling på Facebook de næste 14 dage frem.
- Det endelige resultat ventes offentliggjort den 21. august.
- De indsamlede penge er med til at gøre en stor forskel for kræftsagen. For hver 100 kr. af indsamlingens overskud går 62 kr. til forskning i kræft, 19 kr. til patientstøtte, 16 kr. til forebyggelse af kræft og 3 kr. til administration.
- Kun 3 pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter kommer fra det offentlige.
Information om Kræftens Bekæmpelse
Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Godtgørelse på vej til flere ofre for asbest16.1.2021 09:20:49 CET | Pressemeddelelse
Folketinget er på vej til at vedtage en lov, der udvider muligheden for godtgørelse til asbestofre, så også personer, der får kræft, blot fordi de har boet i nærheden af f.eks. den tidligere eternitfabrik i Aalborg, kan få en godtgørelse. Vi er meget glade for, at politikerne tager ansvar for asbestskandalens ofre, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.
Vacciner til de mest sårbare kræftpatienter23.12.2020 16:59:42 CET | Pressemeddelelse
Sundhedsstyrelsen har præsenteret en udrulning af covid19-vaccinerne, og den betyder blandt andet, at nogle af de allermest sårbare kræftpatienter vil kunne modtage vaccinen. Kræftens Bekæmpelse glæder sig over, at vaccinerne nu er på vej og at dermed er bedre forhold for kræftpatienterne i sigte.
Ny handleplan er en sejr for børn og unges sundhed15.12.2020 13:40:00 CET | Pressemeddelelse
Folketinget har i dag vedtaget en handleplan, der skal forhindre børn og unge i at ryge. Det mest ambitiøse skridt mod en røgfri fremtid i 13 år og en stor sejr for folkesundheden, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse. Fire ud af fem danskere bakker op om planen.
Ny lovpakke bringer os tættere på en røgfri fremtid for børn og unge11.12.2020 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Børn og unge skal ikke ryge. For at forhindre dem i at begynde, stemmer Folketinget på tirsdag om en handleplan mod børn og unges rygning. Handleplanen vil betyde radikale ændringer i tobakslovgivningen. Fire ud af fem danskere bakker op om tiltagene, viser nye tal fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.
Kræftens Bekæmpelse: Bekymrende fald i nye kræftdiagnoser under corona krise9.12.2020 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Under forårets corona lockdown fik markant færre danskere stillet diagnosen kræft, end i samme periode tidligere år. Kræftens Bekæmpelse frygter, at de uopdagede sygdomme får alvorlige konsekvenser for patienterne og opfordrer til en massiv indsats for at finde dem.
Kræftens Bekæmpelse får penge til ambitiøst, interaktivt besøgscenter8.12.2020 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Der er godt nyt på vej til alle nysgerrige børn og unge med interesse for kræftforskning, naturvidenskab og teknologi. Med en bevilling på seks mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden, sætter Kræftens Bekæmpelse nemlig nu gang i arbejdet med at skabe et storstilet besøgscenter om kræft.
Kræftens Bekæmpelse: Glædeligt at Højesteret med ny dom øger erstatningen til patienter4.12.2020 18:26:15 CET | Pressemeddelelse
Ulovlig beregning af renter hos patientskademyndighederne betyder, at de har udbetalt for lidt i erstatning til patienter, der har søgt erstatning for skader. Det afgør Højesteret i en dom, som netop er blevet offentliggjort.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum