Region Sjælland

I dag genåbner fem lokale lægevagtskonsultationer

Del

Fra i dag, 1. september, bliver de fem lægevagtskonsultationer i Nakskov, Vordingborg, Ringsted, Kalundborg og Nykøbing Sjælland igen fast bemandet, når Region Sjælland overtager driften.

Borgerne i hele region Sjælland kan fra i dag atter blive tilset af en vagtlæge tæt på deres bopæl, hvis de bliver akut syge om aftenen, i weekenden eller på helligdage, når deres egen læge holder fri. Region Sjælland har overtaget bemandingen af de fem lægevagtskonsultationer i Nakskov, Vordingborg, Ringsted, Kalundborg og Nykøbing Sjælland.

Borgerne skal ringe til det samme nummer til Lægevagten, 70 15 07 00, uanset, hvor de befinder sig i regionen. Men fremover vil de spare en lang transporttid, hvis de skal tilses af en læge udenfor normal arbejdstid.

- I dag er en skelsættende dag, hvor vi som region – efter aftale med Praktiserende Lægers Organisation - overtager ansvaret for de fem decentrale konsultationer. Det er afgørende, at der er trygge forhold og let adgang til læge for borgerne i hele regionen, siger regionrådsformand Heino Knudsen.

- Vi har et solidt lægefagligt set-up og stabilitet for borgerne. Fremover vil der være faste åbningstider i de fem lægevagtskonsultationer hver aften, lørdag og søndag, siger lægefaglig enhedschef Søren Wistisen Rasmussen for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland og understreger:

- Husk altid at ringe først på 70 15 07 00 og få en aftale med vagtlægen, før du møder op.

Modernisering af Lægevagten

Dagens genåbning er første skridt i moderniseringen af lægevagtsordningen i Region Sjælland. De kommende års udvikling af Lægevagten vil ske i tæt dialog med både lægerne og borgerne.

Frem til oktober 2022 er det fortsat Praktiserende Lægers Organisation, der står for bemandingen af de øvrige lægevagtskonsultationer på sygehusene i Holbæk, Køge, Slagelse, Nykøbing Falster, Næstved og Roskilde og for patientbesøg. Herefter overtager Region Sjælland ansvaret for hele lægevagten.

FAKTA
Åbningstider i de decentrale konsultationer i Region Sjælland
Ring altid først på 70 15 07 00 og få en aftale, før du møder op

Mandag-fredag
17.30-19.30 Konsultation Kalundborg
20.30-22.30 Konsultation Nykøbing Sjælland
17.00-19.00 Konsultation Vordingborg
20.00-22.00 Konsultation Nakskov
18.30-20.30 Konsultation Ringsted

Lørdag, søndag og helligdag
9.30-11.30 Konsultation Kalundborg
12.30-14.30 Konsultation Nykøbing Sjælland
9.00-11.00 Konsultation Vordingborg
12.00-14.00 Konsultation Nakskov
10.30-12.30 Konsultation Ringsted

Kontakter

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Psykiatrien Region Sjælland lancerer nyt tilbud om pårørende-til-pårørende-samtaler2.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man er pårørende til et menneske, der er eller har været i behandling i Psykiatrien Region Sjælland, kan man som noget nyt få sparring og inspiration via en åben linje direkte til andre med erfaring som pårørende. Det nye tilbud er søsat med midler fra Regionsrådet. Målet er at styrke pårørende, så de både kan passe på sig selv og støtte deres nære i processen med at komme sig fra psykisk sygdom.

Budgetaftale på plads i Region Sjælland2.9.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Region Sjællands budget på 21 milliarder kroner i 2022 er nu på plads med en aftale blandt alle partierne i Regionsrådet. Budgetaftalen sikrer blandt andet en styrket indsats på kræftområdet, et løft af de medicinske afdelinger på sygehusene samt bedre behandling af patienter med blodpropper. Partierne bag budgetaftalen sætter også penge af til den grønne omstilling i Region Sjælland, ligesom borgerne kan se frem til en ny ekspresbus mellem Næstved og Slagelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum