Christiansborg Slot

I dag åbnede Shane Brox’ nye familieudstilling i Ruinerne under Christiansborg

Del

Der ventede en hær af flyvende, krybende, skræmmende, sjove og følsomme monstre til de gæster, der besøgte Ruinerne i dag, hvor den nye familieudstilling, Monster – stygge skabninger med store følelser åbnede. Multikunstneren, Shane Brox står bag udstillingen, der skal gøre det lettere for børn og voksne at tale sammen om deres følelser. Udstillingen kan opleves frem til 19. juni 2022.

Shane Brox har stået bag familieudstillingen i Ruinerne, der frem til 19. juni skal hjælpe børn og voksne med at tale om deres følelser.
Shane Brox har stået bag familieudstillingen i Ruinerne, der frem til 19. juni skal hjælpe børn og voksne med at tale om deres følelser.

Der er normalt mørkt og dunkelt i Ruinerne under Christiansborg, hvor resterne af Absalons middelalderborg og Københavns Slot kan opleves. Men fra i dag bliver gæsterne også mødt af dystre lyde, skrig, (u)hygge og en masse farver fra 12 monstre, der alle er skabt af genbrugsmaterialer med inspiration fra de monstre og skabninger, som vi kender fra fortællingerne om antikken, middelalderen og renæssancen.

Den kærlighedshungrende Krakens lange arme, Blemiaens sørgmodige blikke og de mange forskellige skikkelser repræsenterer de følelser, der igennem århundreder har drevet mennesket, og de sætter ansigt på følelser som usikkerhed, frygt og ensomhed.

”Udstillingens monstre og deres følelser er samtalestartere for store og små om følelser som frygt, kærlighed og ensomhed. Selvom det er nogle andre skræmmebilleder, der påvirker os i dag, så skaber vi stadig monstre mennesker imellem, når vi ikke udtrykker os ærligt. Derfor er det vigtigt, at vi tør tale om det, vi føler, så vi undgår at komme i følelsernes vold,” siger Shane Brox og fortsætter: ”Det har været så herligt at se alle de glade børn, der har besøgt udstillingen i dag.” .

Det er ikke tilfældigt, at familieudstillingen finder sted i Ruinerne. Shanes monstre fortæller os om historiske skabninger fra dengang Absalons gamle borg og Københavns Slot vrimlede med mennesker. De følelser, der driver os i dag, var nemlig også på spil i dengang. Der var monstre en naturlig del af menneskets virkelighed. De var vanskabninger, der gav krop og form til alt det uforståelige, som prægede hverdagen.

”Frygten for dødelige sygdomme, krig og ufred red folk som en mare i middelalderen. I dag møder børn basilisker, djævle, vampyrer og andre monstre i bøger, spil og film. Nye former for monstre skabes også i det moderne samfund. Præstationsangst på de sociale medier, frygten for pandemier, klimaforandringer og terror påvirker os, ligesom monstrene altid har gjort det. Vi håber, udstillingen kan åbne op for nogle gode samtaler mellem børn og voksne i familien,” siger slotschef Erik Als

Han er glad for at se, hvordan børnene i dag allerede har engageret sig i udstillingen og er blevet forundrede, forskrækkede og har haft en rigtig god oplevelse.

Udstillingen er skabt i et samarbejde mellem Shane Brox og Christiansborg Slot.

Hvornår: D. 9. februar - d. 19. juni 2022 
Hvor: Ruinerne, Indre Slotsgård, 1218, København K 
Pris: Børn (0-17 år) gratis. Voksne 75 kr. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Shane Brox har stået bag familieudstillingen i Ruinerne, der frem til 19. juni skal hjælpe børn og voksne med at tale om deres følelser.
Shane Brox har stået bag familieudstillingen i Ruinerne, der frem til 19. juni skal hjælpe børn og voksne med at tale om deres følelser.
Download
Download
Download
Download
Download
Download
Download

Links

Information om Christiansborg Slot

Christiansborg Slot
Christiansborg Slot
Prins Jørgens Gård 1
1218 København K

33 92 64 92https://kongeligeslotte.dk/da/slotte-og-haver/christiansborg-slot.html

Om Shane Brox:

Shane Brox har i mange år beskæftiget sig med at formidle kunst, kultur og kreativitet til den næste generation og deres voksne. Han arbejder altid målrettet efter at ramme en god balance mellem poesi, håndværk, æstetik, humor og eftertanke, som er en af årsagerne til at hans værker rammer både børn og deres voksne. Han har tidligere skabt udstillinger til Naturhistorisk Museum Aarhus, Esbjerg Fiskerimuseum, Amalienborg Museet, Københavns Museum m.m.

Om Ruinerne:

Dybt under Christiansborg Slot ligger ruinerne af slottets to ældste forgængere. Her kan publikum opleve resterne af Biskop Absalons borg fra 1167 og det eventyrlige Københavns Slot, hvor kongedatteren, Leonora Christine sad fanget i næsten 22 år. I Ruinerne fortælles historien om Slotsholmens lange historie med de utallige, fascinerende menneskeskæbner, der knytter sig til stedet.

Følg pressemeddelelser fra Christiansborg Slot

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Christiansborg Slot

H.M. Dronningen deltager i åbning af ny udstilling på Christiansborg Slot26.9.2022 16:41:21 CEST | Presseinvitation

D. 5. oktober 2022 åbner særudstillingen, 'På de bonede gulve – oplev de kongelige fester og ceremonier' i De Kongelige Repræsentationslokaler med H.M. Dronningens deltagelse. Udstillingen sætter fokus på de arrangementer, som Dronningen er vært ved på Christiansborg ved blandt andet at udstille kjoler og uniformer, der tidligere har været båret af den kongelige familie og deres gæster på slottet.

Påskeferie med monstre og hvide heste på Christiansborg5.4.2022 13:22:11 CEST | Pressemeddelelse

På Christiansborg Slot byder påsken på oplevelser for både børn og voksne. Oplev Shane Brox' hær af farverige og følsomme monstre oplyse resterne af Absalons Borg og Københavns slot i Ruinernes familieudstilling, Monster - stygge skabninger med store følelser. Grib chancen for at besøge Dronningens hvide heste i De Kongelige Stalde og gå med på en af de spændende omvisninger i De Kongelige Repræsentationslokaler hver dag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum