Det Danske Spejderkorps

I Aarhus bliver børnene spejdere

Del

Flere og flere børn bliver spejdere. Det er en tendens, som ses over hele landet, hvor spejdergrupperne vokser i medlemstal. Men særligt omkring Aarhus er der det seneste år sket en stor stigning, og væksten vil formentlig fortsætte, når der bliver startet nye grupper i området senere på året.

Foto: Det Danske Spejderkorps - Mads Danquah
Foto: Det Danske Spejderkorps - Mads Danquah

De seneste år er der sket en kæmpestor udvikling i antallet af spejdere i Danmark, og kombinationen af udeliv, store oplevelser og et stærkt fællesskab er populært som aldrig før. Særligt i det Aarhus er der sket en stor medlemsudvikling hos Det Danske Spejderkorps, og siden juli 2020 har de 33 spejdergrupper omkring Danmarks næststørste by oplevet en vækst på over 11 procent. 

 Spejder spirer i Aarhus’ muld  

Selvom Det Danske Spejderkorps formår at lade rekordmange nye børn og unge bliver spejdere, er der stadig stor rift om pladserne ude i grupperne. Det seneste år er der over 300 børn startet til spejder i og omkring Aarhus – alligevel er der stadig hele 250 børn på venteliste, der bare venter på, at der bliver en ledig plads i den lokale spejdergruppe. Det Danske Spejderkorps er derfor i fuld gang med at starte nye spejdergrupper i og omkring Aarhus, fortæller Mathias Lysholm Faaborg, som er spejderchef i Det Danske Spejderkorps: 

 ”Vi er glade for, at flere forældre ser, at børn har godt af at gå til spejder. Børn har krav på muligheden for at skrabe knæet, og det sker ikke i Minecraft. For at kunne følge med medlemsudviklingen har vi i de sidste par år startet flere nye spejdergrupper. I år sætter vi yderligere fokus på området og starter spejdergrupper i Aarhus, Skanderborg, Værløse, Amager Strandpark, Nordhavn og Sydhavnen i København. Det er her, der er størst efterspørgsel og vi vil sikre, at alle, der vil være spejdere, kan blive det.” 

Kæmpestor opbakning til ny spejdergruppe 

For Kristine Clemmensen-Rotne, som også er spejderchef i Det Danske Spejderkorps, er det tydeligt at mærke den store opbakning til spejderlivet i Aarhus: 

Lige inden sommerferien afholdte vi et informationsmøde omkring nye spejdergrupper i og omkring Aarhus. Her havde vi inviteret folk, der var interesserede i at være med til at starte en ny gruppe op. Og der dukkede hele 70 mennesker op! 70 mennesker, der ikke bare ville starte til spejder, men som gerne ville være med til at bygge en gruppe op fra bunden. Det viser virkelig hvor meget engagement, århusianerne lægger i spejder, og det er simpelthen så fedt! 

Men det er ikke kun i Aarhus, at flere og flere børn vælger at trække tørklædet over hovedet og melde sig ind i den lokale spejdergruppe. Det seneste år er medlemsvæksten i Det Danske Spejderkorps steget så markant, at det er lykkedes Danmarks største børne- og ungeorganisation at vokse med mere end 8 procent. En stigning, som vækker glæde hos Kristine Clemmensen-Rotne: 

I Det Danske Spejderkorps har vi i de sidste mange år arbejdet strategisk med at tilbyde spejder til flere børn og unge, og det lader til at slå igennem nu, hvor vi igen oplever en kæmpe medlemsvækst. Stigningen i medlemstallene fortæller os, at alle vores frivillige og ekstremt dygtige ledere stadig har fingeren på pulsen i forhold til at kunne tiltrække de lokale børn med attraktive aktiviteter, masser af friluftsliv og et enormt solidt fællesskab, som hele Det Danske Spejderkorps står på. Det er helt selvfølgelig noget, vi er rigtig stolte af.” 

Søndag d. 22. august afholder Det Danske Spejderkorps årets Familiespejderdag for 3-6-årige og deres forældre. Du kan finde et arrangement nær dig på Familiespejder.dk. 

Har dit barn lyst til at prøve kræfter med spejderlivet? Så tjek spejder.dk/blivspejder.dk og find en gruppe i jeres område. 

 

Fakta 

  • Det Danske Spejderkorps har 36.000 medlemmer fordelt i 407 grupper. 
  • Det gennemsnitlige medlem er 9 år gammel. 
  • Se hvor du kan blive spejder på spejder.dk/blivspejder 

Gode grupper at kontakte 

1. Tranbjerg: 
Stigning siden juli 2020: 54% stigning svarende til 33 medlemmer. Gik fra 61 til 94 medlemmer 

Kontakt: Bent Sejersen / bent@sejers1.dk / 2325 1744 
 

Risskov Piger: 
Stigning siden juli 2020: 18% stigning svarende til 22 medlemmer. Gik fra 117 til 139 medlemmer 

Kontakt: Sara Winther Skriver /s_w_skriver@hotmail.com eller Sara.Winther.skriver@risskov-piger.dk/ 6112 1554 

 
Hammeluglerne: 
Stigning siden juli 2020: 42% stigning svarende til 28 medlemmer. Gik fra 66 til 94 medlemmer 

Kontakt: Lene Mørk Jensen /lenemork@live.dk/ 2785 3609

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Det Danske Spejderkorps - Mads Danquah
Foto: Det Danske Spejderkorps - Mads Danquah
Download
Foto: Det Danske Spejderkorps - Morten Voltelen
Foto: Det Danske Spejderkorps - Morten Voltelen
Download
Foto: Det Danske Spejderkorps
Foto: Det Danske Spejderkorps
Download

Links

Information om Det Danske Spejderkorps

Det Danske Spejderkorps
Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

32 64 00 50https://dds.dk/

Det Danske Spejderkorps er en børne- og ungdomsbevægelse, der udvikler børn og unge til vågne og selvstændige mennesker.

Følg pressemeddelelser fra Det Danske Spejderkorps

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Danske Spejderkorps

Danmarks største outdoorkæde har 36.000 stolte ejere, og de fleste er 10 år gamle1.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I løbet af de seneste 75 år har Spejder Sport cementeret sig som Danmarks førende outdoorkæde. Men mange ved ikke, at kædens 21 butikker ejes af Det Danske Spejderkorps og organisationens medlemmer. Derfor skal en ny kampagne slå streg under historien og sætte fokus på, at mennesker, der handler i Spejder Sport, er med til at skabe store oplevelser for børn og unge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum