Boligsiden.dk

I 89 kommuner er der nu færre huse til salg end sidste år

Del

Boligsidens nye udbudstal for primo september viser, at det samlede udbud af villaer og rækkehuse har været faldende i næsten alle landets kommuner sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Ved indgangen til september 2020 er der 30.245 huse til salg i Danmark. Det er 15 procent færre end på samme tidspunkt sidste år. I rene tal svarer det til, at de danske boligkøbere nu har cirka 5.300 færre huse at vælge imellem.

Dermed lander det samlede udbud af huse for fjerde måned i træk på det laveste niveau i de seneste 10 år. Det fremgår af Boligsidens nye udbudstal for primo september. 

”Det er en usædvanlig situation, vi befinder os i, og vi kan se, at det faldende udbud er gældende i alle landsdele. Samtidig er det meget tæt på at være en gennemgående landsdækkende tendens. For ser vi på situationen i de enkelte kommuner, er der aktuelt færre huse til salg i 89 af landets i alt 98 kommuner sammenlignet med samme tidspunkt sidste år,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

De største fald i udbuddet af huse findes geografisk i et bredt bælte på tværs af landet.

”Næsten alle kommuner på Sjælland har oplevet et fald i udbuddet, der er større end 10 procent det seneste år. Det samme er tilfældet i størstedelen af de fynske og store dele af de midtjyske kommuner. Og det er et lavt udbud, der er skabt af en situation, hvor der egentlig er kommet mange nye boliger til salg, men hvor der også er blevet solgt rigtig mange huse igennem de seneste måneder,” siger Birgit Daetz.

Færre sommerhuse til salg end ejerlejligheder

Det lave udbud gælder ikke kun for husene. Faktisk er der primo september en anden tendens, der også er interessant at hæfte sig ved.

”Igennem de sidste mange år har situationen været den, at der altid har været flere sommerhuse til salg end ejerlejligheder. Men det billede er nu vendt. Ved indgangen til denne måned er det samlede udbud af sommerhuse mindre end det samlede udbud af ejerlejligheder. Det er ikke sket tidligere i de seneste 10 år,” siger Birgit Daetz.

For begge boligtyper er der tale om et markant fald i det samlede antal boliger til salg. For ejerlejlighederne gælder det, at der i øjeblikket er 17 procent færre ejerlejligheder til salg sammenlignet med sidste år. Og for sommerhusene er der tale om et årligt fald på hele 33 procent.

”Udviklingen går i samme retning for de to boligtyper, men årsagerne er lidt forskellige. For sommerhusenes vedkommende er forklaringen den samme som for husene. Der kommer mange nye til salg, men der bliver også solgt rigtig mange. For ejerlejlighederne gælder det ligeledes, at salget er højt, men i forhold til sidste år er der også lidt færre nye sælgere, som vælger at sætte til salg. Begge dele er med til at få udbuddet til at dale,” siger Birgit Daetz.

Udviklingen i det samlede udbud primo september 2020:

Boligtype

Antal boliger til salg

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villa og rækkehuse

30.245

-1,9%

-15,0%

Ejerlejligheder

7.020

-0,5%

-17,0%

Sommerhuse

6.903

-3,1%

-32,6%

(Kilde: Boligsiden)

De 10 kommuner med det største fald i udbuddet af huse:

Kommune

Antal til salg primo september 2019

Antal til salg primo september 2020

Ændring i procent

Frederiksberg

37

22

-40,5%

Aarhus

1032

630

-39,0%

Glostrup

54

33

-38,9%

Dragør

102

66

-35,3%

Egedal

213

140

-34,3%

Bornholm

326

218

-33,1%

Tårnby

151

101

-33,1%

Halsnæs

160

108

-32,5%

Greve

249

171

-31,3%

Samsø

88

61

-30,7%

(Kilde: Boligsiden)

Se et kort over udviklingen i antal huse til salg i alle landets kommuner på Boligsiden. 

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum