Esbjerg Kommune

Hyldest til frivilligheden under coronakrisen

Del

Fredag eftermiddag modtog fire foreninger årets frivillighedspriser. På grund af coronavirus var det kun muligt at invitere prismodtagerne til prisoverrækkelsen, men de blev til gengæld hyldet for netop deres uvurderlige indsats for at hjælpe andre under coronakrisen.

Modtagerne af Frivillighedspriserne 2020
Modtagerne af Frivillighedspriserne 2020

Social & Arbejdsmarkedsudvalget havde traditionen tro inviteret til den årlige Frivillighedsfest i forbindelse med Frivillig Fredag, hvor hele Danmark fejrer frivilligheden. Men ligesom i resten af landet blev det en anderledes fejring i 2020. I Esbjerg Kommune deltog to repræsentanter fra hver af de fire foreninger, der var nomineret til en af de tre frivillighedspriser eller Johan Hoffmann Fondens pris.

Fordelingen af priserne i 2020

Frivillighedsfesten er frem for alt en påskønnelse af det store arbejde, der bliver udført i de frivillige sociale foreninger i Esbjerg Kommune.

Igen i år var der et stærkt felt, og der blev i alt indsendt næsten 100 indstillinger fordelt på 43 forskellige kandidater.

Det var ikke nogen let beslutning for Social & Arbejdsmarkedsudvalget at vælge nogen frem for andre, men Frivillighedspriserne 2020 gik til:

1. prisen: De Hjemløses Venner, der modtager 10.000 kr.

2. prisen: Polio- og UlykkesPatientforeningen, der modtager 5.000 kr.

3. prisen: Veterancafé Esbjerg, der modtager 2.500 kr.

- I Social & Arbejdsmarkedsudvalget valgte vi at give førsteprisen til De Hjemløses Venner, fordi de har været særligt aktive i den svære corona-tid. De fik lynhurtigt etableret maduddeling i sommerferien, og i det hele taget springer De Hjemløses Venner altid beredvilligt til, når de ser et behov. De yder en uvurderlig hjælp for mange udsatte borgere her i kommunen, og de har i den grad fortjent denne ekstra anerkendelse, siger Henrik Vallø, der er formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune.

Johan Hoffmann Fondens Pris

For fjerde gang blev prisen uddelt sammen med frivillighedspriserne. Johan Hoffmann Fondens Pris gik i år til forældrebestyrelsen i Snoezelhuset, der hører under Specialbørnehaven Kornvangen.

Med prisen følger der et tilskud på 15.000 kr., der er øremærket til indkøb af nyt udstyr til sansehuset for handicappede børn. Tidligere på året blev Snoezelhuset nemlig udsat for et indbrud, hvor der blev stjålet udstyr til en værdi af mindst 130.000 kr.

Johan Hoffmann Fondens Pris er på den måde både en anerkendelse af den store indsats for handicappede børn i Snoezelhuset og et bidrag til at få erstattet det stjålne udstyr.

Her er de tidligere års modtagere af Johan Hoffmann Fondens pris:

  • 2019: ETACs venner
  • 2018: Sydvestjysk Handicapdans
  • 2017: Team Tvilling

Frivillighedspriserne

Frivillighedspriserne gives som en påskønnelse af en forening eller en organisation inden for social- og sundhedsområdet, der har gjort en særlig indsats. De uddeles hvert år i forbindelse med den årlige frivillighedsfest, der afholdes i forbindelse med den nationale frivillighedsdag Frivillig Fredag.

Sidste år blev priserne fordelt sådan:

  • 1. prisen: Unge for Ligeværd
  • 2. prisen: Røde Kors Vågetjenesten i Bramming
  • 3. prisen: Sind Syd-Vest

De Hjemløses Venner har tidligere vundet Frivillighedsprisen 2011.


Mere information

Kontakter

Henrik Vallø, formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget, 40 44 60 02, heval@esbjergkommune.dk

Elsebeth Nebeling, udviklingskonsulent i Borger & Arbejdsmarked, tlf. 30 69 40 06, elneb@esbjergkommune.dk

Billeder

Modtagerne af Frivillighedspriserne 2020
Modtagerne af Frivillighedspriserne 2020
Download
Forældrebestyrelsen Snoezelhuset modtager Johan Hoffmann Fondens Pris 2020
Forældrebestyrelsen Snoezelhuset modtager Johan Hoffmann Fondens Pris 2020
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum