Haderslev KommuneHaderslev KommuneHaderslev Kommune

Hyggelig efterårsaktivitet for hele familien

Del

Tag på museum og kør med hestevogn gennem Haderslevs smukke, stemningsfulde gader i efterårsferien.

Foto: Historie Haderslev
Foto: Historie Haderslev

Haderslev er Danmarks hestevognsby nummer 1. Her har vi nemlig en af Nordeuropas største samlinger af hestevogne: Slesvigske Vognsamling. Den består af ca. 150 vogne, kærer og kaner, som boghandler Johannes Christian Nielsen samlede fra 1950’erne og et par årtier frem. I dag befinder vognsamlingen sig i de gamle industrihaller fra Schaumanns Klædefabrik på Simmerstedvej. Der er fornemme kareter som landauere og coupéer. Der er praktiske funktionsvogne som bagervogn, brødvogn, bryggervogn, brandsprøjte, ambulancevogn og mange andre.

Slesvigske Vognsamling er en del af Historie Haderslev, der også driver den store lertøjssamling, Ehlersamlingen i Slotsgade.

Nu skal nogle af de gamle vogne ud at køre i Haderslevs gader. Så i efterårsferien tilbyder Historie Haderslev besøgende på de to museer, Slesvigske Vognsamling og Ehlers Samlingen, en hestevognstur frem og tilbage mellem de to steder.

Betingelsen er at en voksen har købt fællesbillet, der gælder til begge de to museer, og at I har bestilt tid. Medbring børnenes FUN-card.

Tid: Hestevognene kører i museernes åbningstid fra tirsdag til fredag fra 12 til 16.

Fællesbillet: 70 kr.

Aldersgruppe: Fra 5 år, maks. 2 børn per voksen.

Tilmelding: Tilmelding til hestevognstur skal ske fredag 14/10 fra 12 til 16 eller mandag 17/10 fra 9 til 13 på tlf. 74 34 78 16.

Sted: Slesvigske Vognsamling, Simmerstedvej 1A eller Ehlers Samlingen Slotsgade 20, 6100 Haderslev.

Billeder

Foto: Historie Haderslev
Foto: Historie Haderslev
Download
Foto: Historie Haderslev
Foto: Historie Haderslev
Download
Foto: Historie Haderslev
Foto: Historie Haderslev
Download

Links

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Slesvigske Vognsamling er et vognmuseum, der ligger i Haderslev. Museet og det tilhørende historiske værksted, varetager en af Nordeuropas største samlinger af historiske hestekøretøjer. Det inkluderer alt fra trækærrer og kaner til herskabelige vogne. Museet har desuden et bredt perspektiv på den kulturhistoriske udvikling af hestevogne, og i udstillingsområdet finder man også forskellige historiske værktøjer, der har fokus på vognbyggeri.

Hver onsdag er værkstedet bemandet med håndværkere fra Slesvigske Vognsamlings Venner, som restaurerer, reparerer og rekonstruerer gamle vogne.

Café
Kaffe og te kan købes på museet.
Medbragt mad må nydes ved billetsalget, men ikke i udstillingsområdet.
Selskaber på op til 40 personer har mulighed for at blive modtaget ved billetsalget, hvor der efter aftale kan serveres kaffe og kage.

Kontakt Slesvigske Vognsamling
Slesvigske Vognsamling
Simmerstedvej 1A
6100 Haderslev 

Telefon: +45 74 34 78 16
Email: museerne@haderslev.dk

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum