Esbjerg Kommune

Hvordan sikres Esbjerg mod oversvømmelser?

Del

To arrangementer i løbet af uge 36 sætter fokus på Klima- og risikostyringsplanen for Esbjerg by og havn, som lige nu er i høring. Tirsdag og torsdag skal der tales om mulighederne for at lave et klimakvarter, en klimapark og stormflodssikring i bestræbelserne for at undgå oversvømmelser.

Alle interesserede er velkomne, når Esbjerg Kommune inviterer til at tale om nogle af de emner, som den kommende Klima- og risikostyringsplan for Esbjerg by og havn handler om. Det sker tirsdag og torsdag aften kl. 18.30.

Med udgangspunkt i planen inviteres beboere omkring Esbjerg Rådhus og Strandbyparken i Spangsbjerggade til et aftenarrangement. I løbet af et par timer får deltagerne en kort introduktion til, hvad et klimakvarter er og hvordan rådhuskvarteret kan komme til at spille en rolle for at undgå oversvømmelser omkring Strandby Plads. Beboere fra Middelfart og Odense kommer for at dele erfaringer med at etablere klimavenlige løsninger. Arrangementet planlægges som en gåtur fra Esbjerg Rådhus med slutdestination i Strandbyparken, hvor en klimapark kan komme på tale. Gennem hele arrangementet bidrager konsulenter fra Rambøll med viden og sparring omkring løsningerne.

”Jeg ser meget frem til mødet, hvor vi endelig kan komme ud og tale om elementerne i Klima- og risikostyringsplanen med de borgere, som kan blive berørt af vandet og mulige kommende tiltag, der skal forhindre oversvømmelser. Målet er at gøre Esbjerg robust, og det vil kræve mange forskellige tiltag. Dialogen omkring tiltagene tidligt i processen skal sikre, at vi får de bedste løsninger,” siger formand for Plan & Miljøudvalget, Karen Sandrini.

Allerede torsdag aften er Karen Sandrini klar til at tale om vand igen, når Strandby Plads danner rammer om næste borgerarrangement. Her inviteres der til et kig tilbage på 1981, hvor området tæt på havnen stod under vand. Det historiske tilbageblik leveres af Jørgen Dieckmann Rasmussen, leder af Esbjerg Byhistoriske Arkiv, suppleret af filmklip fra dengang. Derefter præsenteres en mulig linjeføring til sikring af by og havn.

Tilmelding til arrangementerne skal ske her: www.esbjerg.dk/planer-projekter-og-trafik/planer/kommuneplan/aendringer-i-kommuneplanen/hvordan-sikrer-vi-esbjerg-mod-oversvoemmelser

 

Nøgleord

Kontakter

Formand for Plan & Miljøudvalget Karen Sandrini, karsa@esbjergkommune.dk eller 22 99 81 87

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum