Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Hvordan ser fremtidens boformer ud?

Del

Onsdag den 18. september mødes byggeriets aktører for at debattere frem-tidens boformer og boligbyggeri i en by, der i disse år vokser med cirka 10.000 indbyggere om året.

Efterspørgslen på anderledes boliger og måder at bo sammen på har de seneste år været stigende i København. Derfor skal byen udvikles, så de nye boliger, der bliver bygget, matcher fremtidens behov – for eksempel med midlertidige studieboliger, seniorbofællesskaber eller andre boligtyper med forskellige former for fællesskab og deleordninger. Og det skal være muligt at opføre flere mindre boliger med større, grønne fællesarealer.

Sådan lyder det i Københavns Kommunes forslag til Kommuneplan 2019, der udstikker retningen for udviklingen af København de kommende 12 år.

Men præcis hvordan ser fremtidens boformer og bofællesskaber ud?

Onsdag den 18. september har interesserede aktører i byggebranchen mulighed for at komme med deres ideer og input til netop det spørgsmål. Det sker, når Estate Media i samarbejde med Københavns Kommune afholder konference med fokus på at udvikle fremtidens boliger med fællesskabet i centrum.

Konferencen åbnes af Københavns overborgmester Frank Jensen:

”Københavnerne efterspørger i stigende grad mindre boliger og vil samtidig gerne være en del af et fællesskab sammen med andre. Det skal vi tage højde for, når der bygges boliger. Jeg glæder mig til at høre branchens forslag og idéer til boliger og boformer, som kan bidrage til, at København også i fremtiden er en grøn og social by med plads til alle,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

Fakta

  • Københavns Kommune lægger i forslag til Kommuneplan 2019 blandt andet op til, at der skal bygges 60.000 boliger de næste 12 år, at det skal være nemmere og mere enkelt at etablere bofællesskaber, og at boligstørrelsesbestemmelsen skal lempes, så det er muligt at bygge flere små boliger. Kommuneplanen skal vedtages i efteråret. Læs mere på www.kp19.dk

  • Samtidig skal en ny vejledningsmanual fra kommunen give gode råd om fx opstart, udviklingsprocessen, udlejningsregler og retningslinjer for almene boliger.

  • Der eksisterer i dag syv almene bofællesskaber i København. Fra 2015 til 2019 er der givet økonomisk støtte (grundkapital) til fire, som er på vej, og yderligere fire, som er under udvikling. Københavns Kommune har en målsætning om, at der gives tilsagn om økonomisk støtte til op til fire almene bofællesskaber om året.

Tid og sted Arrangementet finder sted onsdag den 18. september kl. 9.00-13.30 hos DSB Ejendomme på  Otto Busses Vej 2350 København SV.

Kontakter

Presse er velkommen. Der er et begrænset antal pladser. Tilmelding ske til Kamilla Sevel, chefredaktør Estate Media, sevel@estatemedia.dk.

Kontakt for yderligere information pressemedarbejder i Københavns Kommune Nikolai Evereth Hansen, tlf. 24 65 05 65, mail il2t@kk.dk.

Links

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum