Næstved Bibliotek og Borgerservice

Hvordan påvirker algoritmer vores samfund?

Del

Hør forsker ved Københavns IT-Universitet Vedran Sekara fortælle om, hvordan algoritmer spiller en afgørende rolle i vores liv. Det foregår online onsdag den 28. april kl. 19.00-20.00.

Få svar på, hvad en algoritme er, og hvorfor algoritmer er så vigtige
Få svar på, hvad en algoritme er, og hvorfor algoritmer er så vigtige

Algoritmer spiller en større og større rolle i vores sociale, kulturelle, økonomiske og politiske systemer. De påvirker også vores personlige liv og har indflydelse på, hvilke film vi ser, hvem vi bliver venner med, og hvordan vi finder information.

Skævheder i data
Desværre er kunstig intelligens, maskinindlæring og algoritmer kun så gode som de data, de er baseret på. Datasættene, der bruges til at bygge systemerne, indeholder ofte ukendte fordomme og bias med hensyn til økonomisk baggrund, etnicitet, klasse, alder, køn og handicap.

Vedran Sekara belyser i sit foredrag de utilsigtede effekter af algoritmer. Han fortæller om effekten af under- og misrepræsentationer af grupper og populationer i "store datasæt" (big data). Han vil se på, hvilke effekter biased data har på algoritmer og trække på eksempler fra selvkørende biler, automatiske jobansøgningssystemer, ansigtsgenkendelse, Facebooks systemer og meget mere.

Forskningens Døgn
Næstved Bibliotek og Borgerservice tilbyder foredraget, som er en del af Forskningens Døgn - en årlig videnskabsfestival, hvor forskere fra næsten alle videnskabens grene fortæller om deres forskning til det brede publikum. I år foregår alle arrangementer online på grund af corona-situationen.

Foredraget finder sted onsdag den 28. april kl. 19.00-20.00. Det er gratis at deltage. Meld dig til på www.naesbib.dk. Inden foredraget modtager du et Teams-link til begivenheden.

Læs mere om Forskningens Døgn på https://forsk.dk/om-forskningens-dogn

Kontakter

Billeder

Få svar på, hvad en algoritme er, og hvorfor algoritmer er så vigtige
Få svar på, hvad en algoritme er, og hvorfor algoritmer er så vigtige
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Fredagsfortællinger for voksne online fortsætter30.3.2021 15:36:34 CEST | Pressemeddelelse

Tag dig tid til at lytte til en god historie! Desværre kan vi ikke mødes på Næstved Bibliotek og læse noveller op. Alligevel har det gennem de sidste par måneder været muligt at sidde hjemme i stuen med en kop kaffe og høre os læse højt. Og da nedlukningen er blevet yderligere forlænget, fortsætter vi vores online oplæsning i april måned. Næste gang er fredag den 9. april kl. 14.30-ca. 15.00.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum