Hvordan får vi dobbelt så meget økologi?
Der er fart på økologien. Flere landmænd vil producere økologiske fødevarer, det økologiske areal i Danmark vokser og økologi optager mere og mere plads på supermarkeders hylder. Samtidig har politikerne sat et mål om en fordobling af økologien frem mod 2030.
Der er derfor nok at tage fat på, når over 700 økologer, forskere, eksperter og andre økologiinteresserede mødes til Økologikongres i Vejle torsdag den. 25. november. Bag kongressen står Økologisk Landsforening, Innovationscenter for Økologisk Landbrug og Landbrug & Fødevarer.
- Samtidig med at den økologiske produktion skal vokse, så bliver der stillet nye faglige krav til de økologiske landmænd om eksempelvis en større selvforsyning og udfasning af importeret soja. Derfor skal vi udvikle os og blive dygtigere, så vi er parate til at imødekomme morgendagens krav til den økologiske fødevareproduktion, siger Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen, Landbrug & Fødevarer.
- Økologien er drevet af visionære mennesker, der har ambitioner om et mere bæredygtigt landbrug. Kongressen er en platform for alle økologer, der vil udveksle viden og tænke nyt i et spændingsfelt af viden og værdier. Økologien skal bygge på dét og på troværdighed, der er baseret på fakta og forskning. Summen er dette er nødvendig, når vi ser ind i en fremtid, hvor vi også skal tænke i mere selv- og lokalforsyning og robusthed. Økologi-kongressen danner rammen om alle os økologer, der vil ruste os til fremtidens udfordringer i landbruget. En økologisk fremtid, som jeg er meget optimistisk omkring, siger Per Kølster, formand, Økologisk Landsforening.
- Vi glæder os til at møde vore mange samarbejdspartnere på Økologikongressen og vise, hvad Innovationscenter for Økologisk Landbrug står for. Det er en god lejlighed til at give indblik i nogle af de faglige emner, vi arbejder med, og til at høre, hvad omverdenen forventer af os i fremtiden, siger Kirsten Holst, direktør i Innovationscenter for Økologisk Landbrug.
Både i Danmark, og inden for EU er der fokus på at øge selvforsyningsgraden inden for økologien. Det skal blandt andet ske via en større lokal produktion af protein, mere økologisk udsæd og en udfasning af konventionel gødning.
Derfor er de økologiske landmænd optagede af at finde nye veje til at blive mere selvforsynende med økologiske proteinafgrøder – både til foder, så de kan blive fri for import af soja, men også til at forsyne det voksende markedet for plantebaserede fødevarer. Her vil danske økologer nemlig rigtig gerne levere råvarerne.
Derfor har Økologikongres 2021 fokus på selvforsyning, lokalforsyning, robusthed og selvfølgelig fremtidens økologiske produktion.
Kontakter
Yderligere info via Mille Marie Christensen, presserådgiver i Landbrug & Fødevarer, mic@lf.dk, 61702047
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer: Der er brug for klare rammer for virksomhedernes emballagehåndtering – godt regeringen handler11.9.2025 17:08:57 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen har truffet beslutning, som indebærer et loft over kommunernes emballagegebyrer samt statslig dækning af en række administrative gebyrer.
EU’s landbrugsministre lader sig inspirere af dansk landbrug8.9.2025 16:54:45 CEST | Pressemeddelelse
EU's landbrugsminstre er samlet i Danmark. På programmet er både landbrugsbesøg og besøg hos en række virksomheder, der tilsammen viser dansk landbrug og fødevareindustriens styrker, når det kommer til kvalitet, teknologi og klimaomstilling.
Forbrugerne mangler viden om økologisk produktion1.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hver femte dansker ville købe mere økologi, hvis de fik mere viden om forholdene i økologisk produktion. Det viser en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer.
L&F om finanslovsudspil: Vigtigt forslag om ændringer i ejendomsvurderinger og stor ros til regeringen for at sætte handling bag ord i forhold til at nå det økologiske fordoblingsmål29.8.2025 12:57:43 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer glæder sig over et finanslovsudspil med et markant løft til økologien og et forslag, der skal sikre, at landbrugere ikke risikerer en urimelig høj ejendomsskat på grund af en fejlagtig ejendomsvurdering, men undrer sig over manglende ressourcer til at styrke den globale samhandel.
Salget af økologi til foodservice sætter ny rekord26.8.2025 10:06:00 CEST | Pressemeddelelse
Der blev i 2024 solgt økologiske fødevarer til foodservice for 3,6 mia. kr., og det er ny rekord. Det er en stigning på 6 procent i forhold til året før.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum