De Danske Bilimportører

Hvor grønt kører din kommune?

Del

Kommunerne kan være med til at gøre en forskel for den grønne omstilling i det offentlige, for det er kommunerne, der sidder med nøglen til at løse den lokalt. Ny undersøgelse viser, hvor grønt din kommune kører.

Hvor mange offentligt tilgængelige ladestationer er der i din kommune? Hvor mange år har kommunens biler på bagen, og hvor meget CO2 udleder bilerne, der kører rundt og betjener borgerne? Find svarene i De Danske Bilimportørers nye undersøgelse om kommunernes bilpark.

De danske kommuners bilflåder består af 92,1% konventionelle biler og 7,9% grønne biler, ifølge en ny undersøgelse foretaget af De Danske Bilimportører i samarbejde med Bilstatistik.dk

”Det er en politisk prioritet, at flest mulige kilometer på vejene skal køres elektrisk, og salget af elbiler til private stiger måned for måned. Vores nye undersøgelse viser, at der er stor forskel på kommunernes bilflåder når det gælder co2-udledning og sammensætningen af drivmidler”, siger Mads Rørvig, der er direktør i De Danske Bilimportører.

Stor forskel på kommunernes bilflåder

Ifølge De Danske Bilimportørers undersøgelse kan det tydeligt ses, når kommunerne beslutter sig for en grøn indkøbsstrategi. Undersøgelsen har fokuseret på kommunernes bilpark, der er indkøbt indenfor de seneste to år. Her indtager de kommunale biler i Tårnby, Rødovre, Samsø og Læsø en fin placering på listen, fordi de næsten ikke udleder CO2, i forhold til kommunerne Skive og Ballerup, der ligger i den modsatte ende af skalaen.

”Vores undersøgelse viser, at ni ud af ti nyere kommunale biler kører på benzin eller diesel. På vej mod efterårets kommunalvalg ser vi det derfor som et oplagt tema at diskutere, hvilken bilpark man ønsker, og om man har tilstrækkelig med opladere til bilerne i kommunen”, slutter Mads Rørvig.

Se undersøgelsen her

______

Kilder
De Danske Bilimportører samarbejder med virksomheden DBI IT A/S om levering af registreringsstatistikker. DBI IT driver en lang række løsninger til bilbranchen, herunder hjemmesiden bilstatistik.dk. For mere information om bilstatistik.dk og DBI IT's andre tjenester henvises til www.dbi-it.dk.

www.bilstatistik.dk: Kommunernes bestandsopgørelser, drivmiddelfordelinger samt fun facts. Data er trukket pr. 30. juni 2021. Data er behæftet med mindre usikkerhed grundet mulighed for bagudrettede korrektioner i DMR.

www.uppladdning.nu: Offentligt tilgængelige ladepunkter. Data er opgjort pr. 23. august 2021. Kun ladepunkter som er tilgængelige uden forudgående aftale er medtaget i statistikken. Uppladdning.nu indhenter tallene direkte fra ladeoperatørerne, men der kan stadig forekomme mindre afvigelser.

To view this video from datawrapper.dwcdn.net, please give your consent at the top of this page.Drivmiddelfordeling og CO2-udledning for de kommunale bilparker

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum