LB Forsikring

Hvor god er du til at beskytte dig selv digitalt?

Del
59% mener, at deres viden om digital sikkerhed er god. Alligevel vil 90% gerne have flere råd og mere vejledning til at undgå IT-kriminalitet. Flertallet vil have rådene fra deres forsikringsselskab og ikke politiet. Det viser en ny undersøgelse fra LB Forsikring

Mere end 100.000 danskere fik misbrugt oplysninger om deres betalingskort i 2020 og mellem 13.000 og 22.000 blev sidste år udsat for identitetstyveri i større eller mindre grad. Det oplyser Det Kriminalpræventive Råd.

Hos LB Forsikring er det 18% af medlemmerne der angiver, at de har været udsat for IT-kriminalitet.  Af de uheldige er det svindel med betalingskort på nettet, som langt de fleste har oplevet. Det viser en ny undersøgelse fra LB Forsikrings medlemspanel.

-Vores medlemmer oplever den samme IT-kriminalitet som rigtig mange andre danskere også bliver ramt af. Det er snyd med betalingskortet, hacking af mail eller sociale medier og i de svære tilfælde regulært identitetstyveri, hvor andre giver sig ud for dem på nettet. Desværre ved 48% af dem vi spurgte ikke, hvordan det er lykkes de kriminelle at komme ind, siger Philip Wegloop, produktdirektør i LB Forsikring. 

Selvom næsten halvdelen af dem, der har været udsat for IT-kriminalitet, ikke ved, hvordan det er sket, angiver hele 59% at deres viden om digital sikkerhed er ”god” eller ”meget god”. Det ser dog ud til, at de fleste gerne vil have mere viden. I undersøgelsen bliver medlemmerne spurgt, om de vil have råd og vejledning om datasikkerhed, og hvor de evt. vil have det fra. Her er det kun 2% der ikke ønsker råd og vejledning og 8% der svarer "ved ikke". Resten vil gerne have mere viden, og det forstår Philip Wegloop godt.

-Hvis nogle professionelle sætter alle sejl til at hacke lige netop dig, så er det svært at forhindre, men den mest almindelige it-kriminalitet er ikke personlig. Det kan ske for hvem som helst. Derfor kan man lige så godt gøre det så svært som muligt for dem, der vil snyde, så de vælger en anden, og her kan nogle små fifs gøre en stor forskel, siger han, og forsætter:

-Vores undersøgelse viser også, at folk gerne vil have råd af deres forsikringsselskab. Hele 62% svarer, at de vil have råd og vejleding af os. Det er flere, end der angiver, at de vil have råd fra Politiet. Det vil vi naturligvis gerne leve op til.

Gode råd og hjælp at hente

Hos LB Forsikring skal du ikke tegne en ekstra forsikring for at få råd og vejledning, eller hvis uheldet er ude og nogle har misbrugt dit kort eller brugt din identitet på nettet. Det er alt sammen en del af indboforsikringen.

-Hvis man har en indboforsikring hos os, så er der faktisk en del hjælp at hente. Du kan få rådgivning hele døgnet. Og du kan få juridisk bistand, hvis du har brug for hjælp til at afvise krav, du allerede selv har forsøgt at afvise, hvis andre har misbrugt din identitet til at foretage køb. Vi tilbyder også krisehjælp, hvis du har oplevet noget der påvirker dig, siger Philip Wegloop.

Det bedste er dog, hvis man helt kan undgå at blive udsat for IT-kriminalitet. Derfor er LB Forsikring også i gang med brede gode råd og fifs til medlemmerne.

-Vi arbejder hele tiden med at forsøge at forhindre skader, og i forhold til IT-kriminalitet er det blandt andet ved at sikre, at vores medlemmer ved, hvordan de kan beskytte sig selv. Det kan vi blandt andet bidrage til gennem helt lavpraktiske gode råd og vaner, og at sørge for de ved, at der er hjælp at hente i deres indboforsikring hos os, hvis uheldet er ude, siger Philip Wegloop.

Gode råd mod IT-Kriminalitet

  1. Butikker og forretninger har ikke brug for hele dit personnummer, når du handler på nettet. Hvis de beder om mere end de 6 første cifre, er der grund til at tænke sig om.

  2. Oplys aldrig dit personnummer over tlf. til personer, du ikke selv har bedt om at blive kontaktet af.
  3. Lad være med at sige ja til at lade computeren gemme adgangskoder til sider, der indeholder personfølsomme oplysninger, og log altid ud fra sider, hvor du er logget på med NemID.

  4. Opret to-trins-bekræftelse på dine konti på sociale medier og på din mail, hvis der er muligt. Det gør det svære for andre at logge ind, selvom de har luret din adgangskode.
  5. Installer de nyeste virusprogrammer og firewalls på din computer og husk at installere nye sikkerhedsopdateringer på telefoner og tablets.

  6. Tøm dine digitale enheder, fx computere og telefon, før du sælger dem.

  7. Sørg for, at man ikke kan læse dit personnummer eller andre personfølsomme oplysninger på det papiraffald, du smider ud.

  8. Brug flere forskellige adgangskoder, når du opretter profiler på nettet.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er fortaget i uge 42-43 2021. 1621 medlemmer fra LB Forsikring over 18 år har deltaget i undersøgelsen. Af respondenterne er 53 % mænd og 47% kvinder.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om LB Forsikring

LB Forsikring
LB Forsikring
Amerika Plads 15
2100 København ø

+45 78 73 68 03https://www.lbforsikring.dk/

LB Forsikring er Danmarks største medlemsejet forsikringsselskab, og består af forsikringsgrupperne Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA.

LB Forsikring har lige over 420.000 medlemmer fordelt i hele landet.

Følg pressemeddelelser fra LB Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LB Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye