Coop Danmark A/S

Hvor findes Årets Lokale Vare 2016?

Del

Coop og Madkulturen kårer for anden gang årets bedste produkt med lokal oprindelse. Med prisen følger 50.000 kroner og muligheden for at komme på supermarkedernes hylder. Alene deltagelsen kan føre til, at Coop får øjnene op for små, lokale producenter med helt særlige produkter

Rugmel, marmelade, sirup og salt. Saft, øl og snaps. Danmark bugner af kvalitetsvarer fra mindre lokale producenter, og de fortjener at komme frem i lyset og ud på hylderne i landets butikker.

Derfor er organisationen Madkulturen og Coop gået sammen om at finde de produkter, som med en god historie, en særlig råvare og unik oprindelse kan give forbrugerne nye og spændende smagsoplevelser.

”For os er Årets Lokale Vare 2016-prisen en unik mulighed for at opdage kvalitetsvarer inden for denne kategori. Flere af de tilmeldte producenter fra sidste år er i dag repræsenteret på Coops hylder med flere produkter hver”, siger Christian Christensen, chef for Lokale Varer i Coop, som glæder sig over stigningen i antallet af lokale varer på hylderne.

”De kommer ud til forbrugerne, som i høj grad efterspørger denne type varer”, forklarer han.

Tilmeld produkter fra i dag

Tilmeldingen til Årets Lokale Vare 2016 åbner i dag på www.cooplokalevarer.dk, og producenter opfordres til at indstille deres produkter frem til 18. februar 2016.

Tre produkter nomineres i hver af de ni landsdele, hvorefter forbrugere kan stemme og være med til at afgøre, hvilket produkt fra hver landsdel, der skal gå videre til finalen. Den foregår 1. juni i København, hvor et dommerpanel bestående af bl.a. kokkene Claus Holm og Christine Bille Nielsen kårer Årets Lokale Vare 2016.

Med prisen følger en kontant præmie på 50.000 kr. og mulighed for at få solgt varen i Coops butikker.

 Lokale varer på dagsordenen

123 varer deltog sidste år i konkurrencen om at blive Årets Lokale Vare 2015.

”Det viste os, at vores land har et hav af unikke produkter med masser af historie og god smag. For en organisation som Madkulturen, der arbejder for bedre mad til alle, er det en fornøjelse at være med til at få disse varer af særlig kvalitet ud til forbrugerne”, siger Judith Kyst, direktør i Madkulturen.

”Prisen er til glæde for både forbrugere og producenter, for den sætter lokale varer af høj kvalitet endnu mere på dagsordenen og kan være vigtig, hvis vi skal styrke mulighederne for vækst på området”, siger Judith Kyst.

De kommende måneder vil forbrugerne få nemmere adgang til endnu flere lokale varer. Coops butikker arbejder nemlig på konkrete hylder med udelukkende lokale varer udvalgt på smag og historie, og de første hylder bliver sat op i løbet af februar og testet i Coops butikker.

Årets Lokale Vare 2016 kåres 1. juni.

For yderligere information:

Christian Christensen, chef for Lokale Fødevarer, Coop, 51 59 36 17

Louise Sjöström, kommunikations- og pressekonsulent, Madkulturen, 53 62 86 23

OM ÅRETS LOKALE VARE

Konkurrencen

Alle godkendte fødevareproducenter af lokale kvalitetsvarer kan deltage. Lokale fødevareprodukter, der er tørvarer inkl. drikkevarer, som ikke kræver opbevaring på køl eller frost, kan deltage i konkurrencen – dog ikke røgvarer, dyremad og babymad. Varen skal være produceret lokalt, mens lokale og danske ingredienser vægtes højt ved bedømmelsen.

 

 

Lokale fagpersoner og forbrugere i ni landsdele i Danmark udvælger finalister blandt de mange smagsoplevelser, som lokale producenter tilmelder. De ni lokale vindere deltager i den nationale konkurrence og honoreres med 5.000 kr.

Vinderen af den nationale finale modtager en præmie på 50.000 kr. og får retten til at bruge Årets Lokale Vare 2016-logo på vinderproduktet. Alle finalister bliver tilbudt rådgivning om, hvordan deres produkt kan udvikles og evt. komme på hylderne i Coop.

Tilmelding

Producenter skal selv tilmelde produkter på www.cooplokalevarer.dk mellem 25. januar og 18. februar 2016. Det er gratis at deltage.

Bedømmelseskriterier

Produktets smag og den sanselige oplevelse, det giver, vægtes højt, men der lægges også stor vægt på emballage og råvareoprindelse samt den gode historie og passion bag produktet.

Dommere

Dommerpaneler med seks lokale fagpersoner i hver af de ni landsdele.

Det nationale dommerpanel:

Claus Holm – kok og produktudvikler

Christine Bille Nielsen – madskribent og kok

Jesper Clement – forsker i design af mademballage og forbrugeradfærd, CBS

Dorte Storper – direktør i VIFU og projektleder i Smagen af Danmark

Judith Kyst – direktør i Madkulturen

Christian Christensen – chef for Lokale Fødevarer i Coop

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

5159 4468