Danmarks Statistik

Hvis vi var 100 i Danmark, ville der være…

Del

Ny video fra Danmarks Statistik giver grafisk overblik over, hvordan det ville se ud med beskæftigelse, aldersfordeling, sundhed og meget andet, hvis man skrumper befolkningen til 100 personer.

Per 1. januar 2017 var der mere end 5,7 mio. mennesker i Danmark. Med så store tal kan det være svært at holde i hovedet, hvor meget forskellige befolkningsgrupper fylder i forhold til hele befolkningen. Videoen 100 i Danmark tilbyder en mulighed for at få et mere tilgængeligt overblik over en række udvalgte befolkningsgrupper. I videoen skrumper man den danske befolkning til 100 personer, men fastholder gruppernes relative størrelse i forhold til den virkelige befolkning.

Ud fra de nyeste tal på de valgte områder viser videoen fx størrelserne på udvalgte aldersgrupper, hvis Danmarks befolkning bestod af 100 mennesker:

-          20 tilhører gruppen af 0-17-årige

-          63 tilhører gruppen af 18-67-årige

-          17 tilhører af +67 årige

Også et overblik over livsstilsvalg

Videoen 100 i Danmark indeholder også andre fakta, der er med til at beskrive de store træk i danskernes liv, såsom hvor mange der er i beskæftigelse.

Men 100 i Danmark stiller også skarpt på nogle af de livsstilsvalg, danskerne gør sig.

Således viser videoen, at hvis befolkningen i Danmark var på 100 mennesker, så ville der være:

-          17 rygere

-          61 der dyrker motion

-          76 medlemmer af folkekirken

Hvis du har lyst til at se videoen 100 i Danmark, kan du finde den her: www.dst.dk/100idanmark

Medierne er velkommen til at indlejre videoen på deres hjemmesider eller at linke videre videoen.

Hvis du ønsker at indlejre videoen, kan du bruge denne kode: <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gddK1MKizOA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Har du spørgsmål til videoen, er du velkommen til at kontakte Anne Marie Underbjerg på amu@dst.dk, tlf. 3917 3702 eller Henrik Wancher på hew@dst.dk, tlf. 3917 3166.

Billeder

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum