Turbine Forlaget A/S

Hvis Trumps Amerika var et skib

Del

I en ny roman af Dave Eggers, der udkommer lige til præsidentvalget i USA, leger forfatteren med tanken om Amerika som et stort skib. Resultatet er en skarp og morsom fortælling, hvor Kaptajnen ender med at konkludere: ”Ca. halvdelen af folk på skibet = røvhuller.”

Det gode skib Æren har sejlet på de syv verdenshave i mange år. Nu er det tid til, at den gamle kaptajn går fra borde, han vinker roligt og stoisk til besætningen og siger farvel. En ny kaptajn skal vælges. Skibets mest irriterende og højtråbende mand står under trappen til kvindernes omklædning og forsøger at kigge op under nederdele, men da han hører om valget, skriger han straks ”Jeg vil være kaptajn!” Besætningen vælger ham, mange synes, det er spændende, at han siger præcis, hvad han tænker. Straks efter går alt helt galt. Den nye kaptajn smider folk over bord, han ansætter skibets mest sexede kvinde som sin rådgiver (hans datter), han skriver dagligt aggressive beskeder på et whiteboard, og da havenes mest frygtede pirat støder til, inviterer kaptajnen ham om bord, selvom besætningen er bange for ham: Kaptajnen synes bare, piraten ser så mandig ud, når han rider på en hest i bar overkrop.

Kaptajnen og Æren er en både morsom og dybt foruroligende pastiche på Trumps Amerika. De groteske udfald på twitter, fremmedgørelsen, sexismen, racismen, alt det, der kendetegner Trump, alt sammen bliver det mere grotesk, når der placeres på et stort skib.

Dave Eggers (f. 1970) er forfatter til flere anmelderroste bøger, som f.eks. Et hjertegribende værk af overvældende genialitet, I skal føle vores hastighed og Paraden. Han bor i San Fransisco med sin kone.

Sagt om Eggers:

”Eggers er formodentligt den eneste nulevende amerikanske forfatter, som man kan bruge udtrykket Hemingway-agtig om.”
- Kirkus

”Hysterisk morsom!”
- Eric Idle

Fakta om bogen:

Kaptajnen og Æren
Forfatter: Dave Eggers
Oversætter: Louise Ardenfelt Ravnild
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740663631
Sidetal: 120
Vejl. pris: 199,95 kr.
Udgivelsesdato: 19. oktober 2020

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum