YouGov Denmark

Hvilke forlystelsesparker kan danskerne bedst lide?

Del

Tivoli er samlet set den forlystelsespark, som kan forvente flest besøg i år, og som danskerne har det bedste indtryk af. Men netop Tivoli og andre populære forlystelsesparker står over for en række udfordringer, hvis de skal opfylde danskernes kriterier for en god oplevelse.

Tivoli er samlet set den forlystelsespark, som kan forvente flest besøg i år, og som danskerne har det bedste indtryk af. Men netop Tivoli og andre populære forlystelsesparker står over for en række udfordringer, hvis de skal opfylde danskernes kriterier for en god oplevelse.

6 ud af 10 danskere overvejer at besøge en eller flere danske forlystelsesparker denne sommer, og ikke overraskende er det især børnefamilier, der kommer til at dominere skaren af gæster. 8 ud af 10 småbørnsfamilier planlægger nemlig at lægge vejen forbi en forlystelsespark.

Besøg af forlystelsesparker

Afstanden til forlystelsesparken er et af de væsentligste kriterier, når vi vælger forlystelsesparker, og derfor kan Hovedstadens forlystelsesparker: Tivoli, Dyrehavsbakken og København Zoo også forvente flest besøgende denne sommer. I Jylland kan Legoland og Djurs Sommerland forvente flest gæster.

Bedømmelse af forlystelsesparker

Det lokale tilhørsforhold er også afgørende for, hvilke forlystelsesparker vi har det bedste indtryk af. Nordjyderne kan bedst lide Fårup Sommerland. Midtjyderne har det bedste indtryk af Djurs Sommerland, Syddanmark foretrækker Legoland og Odense Zoo, mens Tivoli er den mest populære forlystelsespark på hele Sjælland.

Tivoli Friheden havner på en tredjeplads, når midtjyderne skal bedømme forlystelsesparker, og må således se sig slået af Djurs Sommerland og Legoland.

Hvad er afgørende for en god oplevelse i en forlystelsespark?

Hvad er kriterierne for en god oplevelse?

De mest populære forlystelsesparker har dog udfordringer med at opfylde de kriterier, som ifølge flertallet af danskere, er afgørende for en god oplevelse – i hvert fald på en varm sommerdag i højsæsonen. Danskerne lægger nemlig vægt på, at parken ikke er proppet med gæster, at der ikke er lang ventetid til forlystelserne, samt at entre- og forlystelsesprisen er lav.

Børnefamilierne lægger desuden vægt på gode parkeringsforhold, børnevenlige forhold (pusleplads, legeplads, lån af klapvogne m.m.) samt muligheden for at medbringe egen mad.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på 1025 interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet i perioden 22. – 24. maj 2017.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om YouGov Denmark

YouGov Denmark
YouGov Denmark
Klosterstræde 9
1157 København K

What the world thinks

Lige fra start har vi været drevet af en enkel tanke: Jo bedre mulighed folk har for at påvirke de beslutninger, som påvirker dem, desto bedre vil disse beslutninger blive.

Kernen i vores virksomhed er vores globale panel, hvor millioner af mennesker og tusindvis af politiske, kulturelle og kommercielle organisationer hele tiden udveksler meninger om og holdninger til adfærd og varemærker.

Vi kombinerer denne konstante strøm af data med vores analytiske indsigt og branchekendskab til at udvikle de redskaber og metoder, som muliggør de gode beslutninger.

Og leverer samtidigt et mere præcist, mere håndgribeligt billede af, hvad verden tænker.

Følg pressemeddelelser fra YouGov Denmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra YouGov Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum