Visit Norway

Hvid jul trækker danskerne til Norge

Del

Er man blandt dem, der i år sætter kursen fra Danmark mod Norge i juledagene, kan man allerede nu glæde sig til rigelige mængder sne og perfekt skiføre. Mange danskere vælger at kombinere julen med skiløb i Norge. Her er der tæt på statsgaranti for frisk sne og frostgrader – frem for dansk slud og sjap.

Julemarked, Geilo. Foto: Paul Lockhart
Julemarked, Geilo. Foto: Paul Lockhart

For mange af os er en rigtig jul en hvid jul. Det harmonerer dog sjældent med det vintervejr, vi oftest må tage til takke med herhjemme. Det er sikkert medvirkende til, at mange danskere vælger at kombinere julen med skiløb i Norge. Det giver god mulighed for at supplere julemåltiderne med skiløb – og måske ovenikøbet få løbet lidt af julesulet af på pisterne i højfjeldet.

Danskere i overtal på pisterne
I Trysil, hvor ca. hver tredje skiløber på pisterne er fra Danmark, glæder de sig til det danske rykind i juledagene.
-Vi ser at flere og flere vælger at kombinere julen med skiløb, og det kan have en sammenhæng med en trend, hvor flere søger en aktiv ferie. Det ser vi også gælder juleferien, hvor mange vælger at tilbringe juledagene sammen på tværs af familien og bo tæt på pisterne. Så kan de familiemedlemmer, der har lyst, bruge dagtimerne på at stå på ski, og om aftenen mødes alle og spiser og hygger sig indendørs med ild i pejsen, siger Turid Viken, salgs- og markedschef i SkiStar Trysil.
-Og de som først har prøvet det en gang, kommer ofte tilbage for at holde juleferie på fjeldet, tilføjer Turid.

Ægte julestemning og fuldpakket juleprogram
Også i Geilo er de helt klar til det store jule rykind. Med fantastiske forhold i alpinbakkerne og i langrendsløjperne, er der lagt op til en god gammeldags hvid jul for gæster fra Danmark og England, som er i overtal i juledagene.

På selve Juleaften serveres julegrød med mandel, julemanden kommer på besøg i alpinbakken og på hotellene og har gaver med til alle børnene. Gæsterne inviteres med til Julegudstjeneste i kirken og der serveres traditionelle norske juleretter på hotellerne. Endvidere byder juleprogrammet på trylleshow, minikoncert med det lokale kor, intimkoncerter, børnedisco, ostesmagning, familieskiløb, kanefart og yogatimer for dem som har lyst til det.
Alt er lagt til rette for at skabe gode juleminder for de mange forforventningsfulde børn og familier, som sætter kursen mod Geilo i juledagene.


Snedybder på nogle af danskernes foretrukne norske skiområder:

Destination       Nedfart                  Terræn

Trysil                  106 cm                   106 cm

Hemsedal          102 cm                   112 cm

Geilo                    60 cm                    55 cm

Kvitfjell                 75 cm                   100 cm

Hafjell                  80 cm                     90 cm

Norefjell               50 cm                     70 cm

Hovden                50 cm                   100 cm

Gaustablikk         70 cm                     90 cm

Rauland              70 cm                    110 cm

Myrkdalen           80 cm                    120 cm

Voss                    95 cm                      80 cm

(Kilde: www.fnugg.no 18/12 2019)

Fnugg.no: Følg snedybderne på skidestinationerne

På fnugg.no kan man følge vejr- og sneforholdene på alle de større norske skianlæg. Hjemmesiden fortæller også, hvor mange af de enkelte anlægs skilifter, der kører, og hvor mange km langrendsspor, der er præpareret. Fnugg.no drives af destinationerne selv, og stor selvjustits gør, at man roligt kan regne med snedybderne.

Kontakter

Billeder

Julemarked, Geilo. Foto: Paul Lockhart
Julemarked, Geilo. Foto: Paul Lockhart
Download
Puddersne, Trysil. Foto: Ola Matsson, Skistar
Puddersne, Trysil. Foto: Ola Matsson, Skistar
Download
På ski, Geilo. Foto: Paul Lockhart
På ski, Geilo. Foto: Paul Lockhart
Download

Links

Information om Visit Norway

Visit Norway
Visit Norway
Dampfærgevej 10, 4. sal
2100 København Ø

http://www.visitnorway.com

Visit Norways fremste opgave er at promovere Norge som ferieland hele året.

Følg pressemeddelelser fra Visit Norway

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Visit Norway

Stor dansk interesse for at overnatte ude i Norges natur25.2.2020 13:00:00 CETPressemeddelelse

I Norge er det muligt at benytte en række unikke overnatningssteder lige fra hytter i trætoppene over igloer af glas til ishoteller og glamping-telte. Titusindvis af danskere drager hvert år til Norge for at opleve landets vidunderlige natur. Langt de fleste bor i hytter eller hoteller undervejs, men i de senere år er der skudt en række nye overnatningstilbud frem i Norge, hvor man også bor helt ude i den vilde natur.

1000 børn hjælper med at flytte 7000 bøger til Oslos nye hovedbibliotek15.1.2020 14:00:00 CETPressemeddelelse

2020 bliver et meget spændende år for Norges hovedstad med adskillige indvielser og begivenheder i både Oslo og omegn. Torsdag 16. januar vil 1000 elever fra femte klasse ved fire Oslo-skoler vandre ned ad Oslos hovedstrøg, Karl Johans Gate, for at flytte 7000 bøger fra det gamle hovedbibliotek Deichman ved Hammersborg til det nye bibliotek, som åbner den 28. marts i Bjørvika og bliver nabo til Oslos Operahus.

10 toiletter i Norge som er en omvej værd11.12.2019 12:00:00 CETPressemeddelelse

Norge kan prale med mange ting: sneklædte fjelde, fjorde, gletsjere og nordlys – men toiletter? Jo, her er ti steder, hvor besøgende bør gøre holdt, selv om de godt kan holde sig. Langs med Norges 18 nationale turistveje findes udflugtsmål og seværdigheder som ofte omtales i internationale medier. Det gælder ikke mindst de offentlige toiletter, som er blevet designet til at kunne indgå i et harmonisk samspil med den omkringliggende natur. Her er ti stop, som nok er et toiletbesøg værd.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum