Haderslev Kommune

Hverdagens sande eksperter forbereder demenskonference

Del

I arbejdet for at skabe et godt liv med demens er Haderslev Kommune ikke alene. Derfor er en række borgere, foreninger og erhvervsdrivende inviteret til idéudvikling forud for en demenskonference i foråret.

Pårørende og personer med demens er de sande eksperter i Haderslev Kommunes forberedelser af forårets demenskonference.

Konferencen skal løbe af stablen den 30. marts, men allerede nu er planlægningen i gang, og den involverer både fagpersoner, foreninger, erhvervsliv og mennesker, som selv har demens tæt inde på livet.

”Som kommune har vi forskellige tilbud til mennesker med demens og deres familier, men vi ved ikke præcist, hvad der er det bedste i borgerens liv, og hvordan de har valgt at indrette sig. Derfor er det vigtigt med input udefra”, siger formand for Voksenudvalget Holger Mikkelsen (V).

For nok kan man læse sig til meget, men det er ikke alt, som lader sig kopiere fra andre kommuner eller lande, forklarer demenskoordinator i Haderslev Kommune Gitte Kirkegaard. 

”Det er vigtigt at mødes, fordi det er mennesker, som bor i Haderslev Kommune, og som har de udfordringer i lige præcis vores kommune, siger Gitte Kirkegaard.

Blandt deltagerne i forberedelserne er Haderslevs Erhvervsråd, Haderslev Butikker, Alzheimerforeningen, FrivilligCenter Haderslev, læger, fagpersoner, pårørende og selvfølgelig mennesker med demens.

En af de vigtigste pointer fra de mennesker, som selv lider af demens, er, at langt de fleste gerne vil leve så normalt og aktivt et liv som muligt, selvom de er blevet syge. 

”Kommunen er kun en del af den gode indsats, og derfor er det vigtigt, at vi får erhvervslivet og foreningslivet med. Og at vi som kommune ser på, hvordan vi kan hjælpe foreninger og forretninger til at tage godt imod personer med demens”, siger Gitte Kirkegaard.

På demenskonferencen den 30. marts deltager blandt andet tv- og radiovært Anders Lund Madsen og direktør for Alzheimerforeningen Nis Nissen. Resten af programmet er endnu ikke planlagt, men vil blandt andet være inspireret af torsdagens forberedelser.

Nøgleord

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum