Haderslev Kommune

Hverdagens sande eksperter forbereder demenskonference

Del

I arbejdet for at skabe et godt liv med demens er Haderslev Kommune ikke alene. Derfor er en række borgere, foreninger og erhvervsdrivende inviteret til idéudvikling forud for en demenskonference i foråret.

Pårørende og personer med demens er de sande eksperter i Haderslev Kommunes forberedelser af forårets demenskonference.

Konferencen skal løbe af stablen den 30. marts, men allerede nu er planlægningen i gang, og den involverer både fagpersoner, foreninger, erhvervsliv og mennesker, som selv har demens tæt inde på livet.

”Som kommune har vi forskellige tilbud til mennesker med demens og deres familier, men vi ved ikke præcist, hvad der er det bedste i borgerens liv, og hvordan de har valgt at indrette sig. Derfor er det vigtigt med input udefra”, siger formand for Voksenudvalget Holger Mikkelsen (V).

For nok kan man læse sig til meget, men det er ikke alt, som lader sig kopiere fra andre kommuner eller lande, forklarer demenskoordinator i Haderslev Kommune Gitte Kirkegaard. 

”Det er vigtigt at mødes, fordi det er mennesker, som bor i Haderslev Kommune, og som har de udfordringer i lige præcis vores kommune, siger Gitte Kirkegaard.

Blandt deltagerne i forberedelserne er Haderslevs Erhvervsråd, Haderslev Butikker, Alzheimerforeningen, FrivilligCenter Haderslev, læger, fagpersoner, pårørende og selvfølgelig mennesker med demens.

En af de vigtigste pointer fra de mennesker, som selv lider af demens, er, at langt de fleste gerne vil leve så normalt og aktivt et liv som muligt, selvom de er blevet syge. 

”Kommunen er kun en del af den gode indsats, og derfor er det vigtigt, at vi får erhvervslivet og foreningslivet med. Og at vi som kommune ser på, hvordan vi kan hjælpe foreninger og forretninger til at tage godt imod personer med demens”, siger Gitte Kirkegaard.

På demenskonferencen den 30. marts deltager blandt andet tv- og radiovært Anders Lund Madsen og direktør for Alzheimerforeningen Nis Nissen. Resten af programmet er endnu ikke planlagt, men vil blandt andet være inspireret af torsdagens forberedelser.

Nøgleord

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum