YouGov Denmark

Hver tredje vil gerne slippe af med sommertid

Del

Når danskerne søndag d. 26 marts skal sætte uret en time frem, er det til stor irritation for mange. YouGov har undersøgt, hvor mange danskere der gerne vil slippe af med sommertiden.

Danskerne er splittede omkring sommertid. En tredjedel af danskerne (32%) ønsker at slippe for sommertiden, mens en anden tredjedel af danskerne 31% ønsker at beholde den. Den sidste tredjedel (35%) er ligeglade.

Med alderen bliver det tilsyneladende hårdere at få sin døgnrytme forstyrret, når uret skal tilpasses sommer- og vintertid. Der er i hvert fald færre i den yngre generation (24%), som ønsker at slippe for sommertid.

Men hvis danskerne sukker over at miste en times søvn i forbindelse med sommertiden, så er det ingenting i sammenligning med finnerne. I Finland ønsker et flertal på 72% at slippe for sommertid.

I Finland blusser debatten omkring logikken i sommertid op, hver gang uret skal stilles en time frem og tilbage. Forskningsprofessor, Timo Partanen for institut for sundhed og velfærd i Finland, mener ligefrem, at det påvirker helbredet negativt, da søvnrytmen forstyrres.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet. Heraf 1009 i Danmark, 1005 i Sverige, 1006 i Norge og 1509 i Finland i perioden 10. – 20. marts 2017.

Billeder

Information om YouGov Denmark

YouGov Denmark
YouGov Denmark
Klosterstræde 9
1157 København K

YouGov - What the world thinks

YouGov er en international data- og markedsanalysekoncern. Vores kerneydelse er meningsmålinger, som kommer fra vores meget engagerede panel på 6 millioner mennesker over hele verden. Vi kombinerer denne kontinuerlige datastrøm med vores ekspertise inden for dybdegående research og indgående kendskab til branchen i en systematisk research- og marketingkontekst.

Vores udvalg af syndikerede, egenudviklede dataprodukter omfatter YouGov BrandIndex, den daglige brandtracker, og YouGov Profiles, som er vores segmenterings- og profileringsværktøj. Den markedsledende YouGov Omnibus giver hurtigt og omkostningseffektivt svar på research-spørgsmål fra hele befolkningen eller udvalgte målgrupper. Vi tilbyder også en bred vifte af kvantitative og kvalitative services, som skræddersyes af vores specialistteams med henblik på at opfylde vores kunders specifikke behov.

Med 30 kontorer i 20 lande og panelmedlemmer i 38 lande er YouGovs internationale markedsanalysenetværk et af de ti største i verden.

Besøg yougov.dk for yderligere oplysninger.

Følg pressemeddelelser fra YouGov Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra YouGov Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum