Gjensidige

Hver tredje ved ikke hvem, der har vigepligt ved busstoppestedet

Del
Omtrent hver tredje dansker ved ikke, hvornår cyklisterne skal holde tilbage for buspassagerer og hvornår bussens passagerer skal holde tilbage for cyklisterne. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Sammenstød, undvigelsesmanøvrer og skældsord er hverdagskost ved mange danske busstoppesteder. Omtrent hver tredje dansker ved nemlig ikke, hvem der skal holde tilbage for hvem ved landets busstoppesteder. Og reglerne varierer da også, alt efter om der er en såkaldt ’helle’ eller ej. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

”Risikoen for en kollision mellem cyklister og buspassagerer er højere, når der ikke er enighed om, hvordan reglerne er. Derfor er det meget problematisk, at så mange svarer forkert på, hvem der skal vige for hvem. Vi ser mange eksempler på indhentningsuheld, hvor en cyklist kører ind i cyklisten foran, fordi der pludselig bliver bremset. Og ved busstoppesteder er risikoen ekstra høj, fordi cyklister og fodgængere handler uforudsigeligt ved ikke at følge de samme regler,” siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring..

Hellen bestemmer hvem, der har vigepligt 
I Danmark er der to forskellige typer stoppesteder, hvor buspassagerne skal krydse en cykelsti.

Når der er ’helle’, dvs. et lille areal, man kan træde ud på mellem vejen og cykelstien, er det buspassagerne, der skal holde tilbage. Det ved cirka 60 % af den danske befolkning.

Uden helle, dvs. når buspassagererne træder direkte ud på cykelstien, skal cyklisterne standse og vente, til passagerene har krydset cykelstien.

Bedst styr på reglerne i Hovedstaden
Selvom man tit hører om sammenstød mellem cyklister og fodgængere i København, er det faktisk her, folk har bedst styr på reglerne. 80 % i Hovedstaden ved, at cyklisterne skal holde tilbage, når der ikke er helle. Dvs. når buspassagererne træder direkte fra bussen ud på cykelstien. Det er dobbelt så mange som i Nordjylland, hvor kun 40 % ved det.

”Det er positivt, at regionen med flest cykler og tættest trafik har bedst styr på reglerne. Men undersøgelsen vidner samtidig om, at danskerne kan blive endnu bedre til reglerne - også i Hovedstaden. Den farlige situation kan nemlig opstå, så snart der bare er én, som ikke kender reglerne,” siger Kim Rud-Petersen.

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige

Gjensidige
Gjensidige
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye