Deloitte

Hver tredje tjekker ikke lønsedlen

Del

Særligt de unge stoler blindt på, at tallene stemmer

København, 17. august 2016

Den går bare ind på kontoen hver måned, som den altid har gjort. Sådan tænker mange danskere om deres løn ifølge en ny undersøgelse fra Deloitte. Her siger blot hver fjerde, at de har tjekket lønsedlen inden for den seneste måned, og hver tredje har ikke gjort det inden for det seneste år. Dårlig ide, mener ekspert, for der sker masser af fejl.

- Erfaringerne viser, at cirka hver fjerde lønseddel er behæftet med fejl på grund af komplicerede udregninger. Mange får jo både en grundløn, nogle faste tillæg, enkeltstående tillæg, bonusudbetalinger, feriepenge og forskellige godtgørelser. Så der er god grund til at tjekke, om alting stemmer, siger Deloittes løn-ekspert Lizette Jørgensen.

Særligt de unge er dårlige til at tjekke deres lønseddel. Ærgerligt, mener Lizette Jørgensen:

- Hver tredje ung under 30 år siger, at de aldrig nogensinde tjekker deres lønseddel. Det tal falder til blot 10 pct., når vi ser på danskerne over 60. Selv om de unge typisk ikke tjener de høje lønninger, kan det alligevel godt betale sig at være opmærksom. Særligt hvis man har skiftende arbejdsgivere eller udfører sæsonarbejde, er det vigtigt, at man ser sig godt for.

Ifølge Lizette Jørgensen er der mange ting, der kan gå galt på en lønseddel:

- De typiske faldgruber er manglende tillæg, forkert overtidsbetaling samt forkert opgørelse af ferie. Derudover ser vi også fejl i opgørelsen af de forskellige personalegoder, hvor nogle jo er skattepligtige, mens andre er skattefrie.

Det er dog uhyre sjældent, at en virksomhed ligefrem forsøger at snyde sine medarbejdere for løn. Derfor kan der alligevel ske fejl, påpeger Lizette Jørgensen:

- Man skal huske, at man begiver sig ind i en regeljungle, når man som virksomhed skal udbetale løn til sine medarbejdere. Selv med de bedste intentioner kan der meget let ske fejl. Så det er i alles interesse, at man holder øje.

Fakta:

Hvornår har du sidst regnet tallene igennem på din lønseddel for at sikre dig, at de stemmer?

- Det har jeg gjort inden for den sidste måned: 39 pct.

- Det har jeg gjort inden for det sidste år: 25 pct.

- Det er mere end et år siden: 16 pct.

- Det har jeg aldrig gjort: 18 pct.

- Ved ikke: 2 pct.

Hvornår har du sidst regnet tallene igennem på din lønseddel for at sikre dig, at de stemmer? (Unge mellem 18 og 30 år)

- Det har jeg gjort inden for den sidste måned: 31 pct.

- Det har jeg gjort inden for det sidste år: 30 pct.

- Det er mere end et år siden: 4 pct.

- Det har jeg aldrig gjort: 35 pct.

Tallene er baseret på i alt 1004 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Nøgleord

Kontakter

Lizette Jørgensen
Tlf. +45 30 92 39 63
lizjoergensen@deloitte.dk

Billeder

Download
Lizette Jørgensen
Lizette Jørgensen
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Lizette Jørgensen er leder af Deloitte Løn Service, der varetager lønadministration for en lang række danske virksomheder.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum