Gjensidige ForsikringGjensidige Forsikring

Hver tredje spiser mere end normalt i juletiden

Del

Juletiden er over os, og den er ofte forbundet med god mad, julekager og lidt ekstra godter til ganen. Men hver tredje dansker vurderer, at de spiser mere end normalt i julen. Det viser en ny undersøgelse lavet af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Mølholm Forsikring.

Men selv om det er forståeligt, at man kan blive fristet af de søde sager, så kan det være en god idé at holde lidt igen, lyder det fra Per Østergaard, direktør i Mølholm Forsikring.

”Jeg kan godt forstå, at mange bliver fristet af de søde sager og den gode mad i julemåneden, og man skal naturligvis også have lov til at få noget lækkert. Men hvert år i januar ser vi desværre en stigning i antallet af kunder, der ønsker at få hjælp af en diætist,” siger Per Østergaard og uddyber:

”Mange udskyder måske ønsket om en mere sund livsstil til efter jul og nytår, fordi det kan være svært at modstå fristelserne i julen. Men det kan godt betale sig at starte de gode vaner allerede i december, da det kan være et godt fundament for at få en sund livsstil.”

Mørk og travl tid

December er for mange en måned, hvor der er endnu flere sociale arrangementer og opgaver der skal løses, samt endnu mindre tid til at få lavet sund hjemmelavet mad og finde tid til at dyrke motion.

”Juletiden kan være stressende og der er mange ting, der skal forberedes og klares. Men det er vigtigt, at man passer på sig selv i alle årets 12 måneder. Både i forhold til at tage tingene lidt med ro, men også i forhold til at opretholde de gode vaner, man har resten af året,” siger Per Østergaard.

Og er du også en af dem, der har svært ved at holde igen, når det kommer til julens mange fristelser, kan du med fordel:

  • Gå en tur, når du bliver lækkersulten.
  • Tag cyklen til arbejde, hvis det er muligt.
  • Indlægge små aktive pauser i løbet af dagen – det holder stofskiftet i gang.
  • Brug trapperne i stedet for elevatoren, når det er muligt. 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Mølholm Forsikring i september 2019 blandt 1052 repræsentativt udvalgte danskere.

Ændrer du dine vaner i Juletiden?
  • Ja spiser mere end normalt 31%
  • Ja spiser mindre end normalt 1%
  • Ja motionerer mere end normalt 4%
  • Ja motionerer mindre end normalt 4%
  • Nej ændrer ikke på kost eller motionsvaner i Juletiden 61%
  • Ved ikke 3%

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et af de ledende nordiske skadeforsikringsselskaber, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.900 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også bank, pension og opsparing. Driftsindtægterne var 26 mia. NOK i 2018, mens forvaltningskapitalen udgjorde 157 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum