Deloitte

Hver tredje medarbejder i byggebranchen tjekker arbejdsmailen om aftenen

Del

Vi tager i stigende grad arbejdet med ind i privatlivet

Thomas Frommelt
Thomas Frommelt

København, 31. maj 2016

Med en smartphone i lommen og en PC i tasken er grænsen mellem arbejdsliv og privatliv i dag langt mere udvisket end tidligere. Det gælder ikke mindst i bygge- og anlægsbranchen, viser en ny undersøgelse fra Deloitte. Her siger hele 33 pct. af medarbejderne, at de tjekker arbejdsmailen om aftenen, mens ca. hver fjerde gør det i weekender og ferier.

- I dag er det helt almindeligt, at man får udleveret smartphone og PC på sin arbejdsplads. Det er et personalegode, som uden tvivl er værdsat af medarbejderne, men som også medfører, at man i stigende grad er ’på’ uden for almindelig arbejdstid,” siger partner i Deloitte Thomas Frommelt.

En opgørelse fra Deloitte viser, at ca. hver tredje medarbejder i bygge- og anlægsbranchen får stillet en bærbar PC til rådighed på jobbet, som han eller hun kvit og frit kan tage med hjem og bruge privat. Et privilegie, men også en forpligtelse, mener Thomas Frommelt:

- Jeg tror, der er få ledere i branchen, der ligefrem kræver, at man som medarbejder svarer på e-mails om aftenen. Når det så er sagt, kan der sagtens være en indirekte forventning om, at man alligevel er ’på’ derhjemme eller i hvert fald giver et svar, hvis det er en sag, der kræver hurtig reaktion.

Det er dog langt fra kun om aftenen, at medarbejderne tænder op for arbejdsmailen. 22 pct. tænder for arbejdsmailen hver eneste weekend. Yderligere 7 pct. gør det næsten hver weekend, og 15 pct. gør det af og til.

- Igen er det et signal om, at der sker en tydelig sammenblanding af privatliv og arbejdsliv. Samtidig viser det også, at mange medarbejdere i branchen er både ambitiøse og pligtopfyldende, hvilket naturligvis er godt, siger Thomas Frommelt.

Kun 16 pct. siger, at de ikke har en mailkonto på arbejdet, eller at de ikke har adgang til den derhjemme.

- Naturligvis er der stadig visse job i branchen, der er mere manuelle af karakter, og hvor email-korrespondance uden for arbejdstid ikke giver mening. Men eftersom der sker en generel opkvalificering i disse år, opstår også nye behov for kommunikation og samarbejde. Derfor må flere sandsynligvis indstille sig på, at jobbet fremover rykker ind i privaten, siger Thomas Frommelt.

Fakta:

Hvor tit tjekker du arbejdsmailen derhjemme enten på din computer, tablet eller smartphone på en hverdagsaften? (Medarbejdere inden for byggeri, anlæg og håndværk)

- Hver aften: 19 pct.

- Næsten hver aften: 14 pct.

- Et par gange om ugen: 7 pct.

- Af og til: 13 pct.

- Sjældent: 14 pct.

- Aldrig: 15 pct.

- Ikke adgang til arbejdsmail/ved ikke: 18 pct.

Hvor tit tjekker du arbejdsmailen derhjemme enten på din computer, tablet eller smartphone i weekenden? (Medarbejdere inden for byggeri, anlæg og håndværk)

- Hver weekend: 22 pct.

- Næsten hver weekend: 7 pct.

- Af og til: 15 pct.

- Sjældent: 20 pct.

- Aldrig: 15 pct.

- Ikke adgang til arbejdsmail/ved ikke: 21 pct.

Andelen af medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen, som gratis får stillet en bærbar PC til rådighed, som kan tages med hjem og må anvendes privat: 33 pct.

Tallene er baseret på i alt 2086 interview med repræsentativt udvalgte danskere i arbejde. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Nøgleord

Kontakter

Thomas Frommelt
Tlf. +45 24 23 83 04
tfrommelt@deloitte.dk

Billeder

Thomas Frommelt
Thomas Frommelt
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Thomas Frommelt er partner i Deloitte og ekspert i bygge- og anlægsbranchen.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum