Deloitte

Hver tredje lider af ”efter-ferie-depression”

Del

Helt almindeligt at føle sig uoplagt og træt

DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S

København, 1. september 2016

Årets sommerferie er ved at være uigenkaldeligt slut for hovedparten af danskerne, der for længst er vendt tilbage til den hektiske hverdag. Det er dog ikke nødvendigvis let at genoptage arbejde. Det viser en ny undersøgelse fra Deloitte. Her siger hele 32 pct., at de oplever træthed og nedtrykthed, når ferien er slut. Kvinder er mere udsatte end mænd.

- Det er på den ene side rart at længes efter gode feriestunder, men det er naturligvis ikke rart, hvis længslen gør, at man ikke trives på sit job. Samtidig kan det være svært at komme ud på den anden side af nedtryktheden. Det er en følelse, der har det med at bide sig fast, siger HR-chef i Deloitte Heidi Persson.

Mens der altså er en stor gruppe danskere, der har svært ved at vende tilbage til jobbet, er der lige så mange, der ligefrem glæder sig.

- Vi ser på to vidt forskellige grupper af medarbejdere. Den ene gruppe nyder at være tilbage i hverdagen og er i en tilstand af flow, hvor alting bliver klaret i en fart. Omvendt sidder en gruppe medarbejdere og føler sig umotiverede og uoplagte. Her er det vigtigt, at man prøver at forstå hinanden og anerkende, at vi som mennesker har forskellige reaktionsmønstre, siger Heidi Persson.

Det er hele 42 pct. af kvinderne i job, der har oplevet at kæmpe med nedtrykthed efter ferien. Det har blot 22 pct. af mændene. Forskellen mellem kønnene overrasker ikke Heidi Persson:

- Mange kvinder har meget høje forventninger til sig selv og alt det, de skal nå på jobbet og hjemme i familien. Problemet er blot, at det ofte er umuligt at leve op til alle de krav, når hverdagen sætter ind. Så er man nødt til at gå på kompromis med sig selv for at få det hele til at køre. Det kan til tider være rigtig svært.

Ifølge Heidi Persson forsvinder nedtryktheden dog heldigvis for de fleste, når man efter nogle uger er tilbage i et normalt hverdagsliv.

- Hverdagen er jo ikke nødvendigvis dårlig, den er bare travl og hektisk. I starten kan den føles den som en alt for stor kontrast til sol og sommer, men efter noget tid har man vænnet sig til tempoet og de mange gøremål.

- Og så er det jo ikke forbudt at lukke øjnene og se frem mod den næste ferie. Den kommer som regel hurtigere, end man tror.

 

Fakta:

Har du inden for de seneste fem år oplevet af få en ”efter-ferie-depression”, dvs. en periode efter sommerferien, hvor du følte dig uoplagt og træt?

42 pct. af kvinder siger ja

22 pct. af mænd siger ja

Tallene er baseret på 899 interview med repræsentativt udvalgte danskere i arbejde. Undersøgelserne er gennemført af Epinion for Deloitte.

Nøgleord

Kontakter

Heidi Persson
Tlf. +45 30 93 47 66
hepersson@deloitte.dk

Billeder

DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
Download
Heidi Persson
Heidi Persson
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Heidi Persson er HR-chef i Deloitte og ekspert i ledelse, performance og trivsel.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum