Gjensidige

Hver tredje forælder ved ikke, om deres barn bliver mobbet

Del
Hver fjerde forælder har mindst ét barn, der bliver mobbet enten på internettet eller i skolen. Men ligeså mange ved ikke, om deres børn bliver mobbet. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.
Foto til fri afbenyttelse. Fotograf: Gaelle Marcel.
Foto til fri afbenyttelse. Fotograf: Gaelle Marcel.

Sommerferien er over os, og mere fritid og samvær med børnene kan være en god anledning til at få snakket om mobning. For selv om hver fjerde forælder har mindst et barn, der bliver mobbet, så ved en ud af tre ikke, om deres børn bliver mobbet. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

De årlige trivselsmålinger i folkeskolen har tidligere vist, at 20 % af børnene i 4. til 9. klasse bliver mobbet. Undersøgelsen fra Kantar Gallup viser også, at blot 3 % af de danske forældre ved, at deres børn selv mobber andre. Et tal der altså står i skærende kontrast til, hvor mange børn der rent faktisk oplever mobning.

”Det kan være svært at komme mobning til livs, hvis man ikke ved, om ens barn bliver mobbet. Og det bliver blot endnu sværere, hvis man heller ikke ved, om ens barn mobber andre. Derfor er det vigtigt at huske, at det er de voksnes ansvar at stoppe det, og som forælder er det vigtigt at være opmærksom, interesseret og opsøgende, så man kan finde ud af, om ens barn er en del af mobningen på den ene eller den anden måde,” siger Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring.

Danskerne: Det er forældrenes ansvar at stoppe mobning

86 % mener, at det er forældrenes ansvar at forhindre mobning. Men det kan være svært at se, om ens barn er en del af mobningen, og de sociale medier kan være et område, hvor mobning er særligt vanskeligt at opdage. Det giver de danske forældre nye udfordringer.

”Ofte foregår mobning ikke kun mellem få personer, men handler om fællesskaber, der ikke fungerer efter hensigten. Både i skolen, til sport og online på sociale medier, kan det være svært at opdage det. Som forælder er der en række ting, som man kan gøre for at hjælpe sit barn, så man kan forandre mobbekulturen, der er i barnets omgangskreds,” siger Henrik Sagild.

Gode råd til forældre: Sådan gør du noget ved mobning

-       Lyt til dit barn og vis tålmodighed

-       Giv ikke barnet skylden

-       Tal pænt om andre – vær det gode eksempel

-       Tag ansvar og gør noget – fokusér på de positive ændringer

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i februar 2017 blandt 1073 repræsentativt udvalgte danskere. Spørgsmål om mobning er kun stillet til de, der har et eller flere børn i skolealderen. Find data i vedhæftede PDF-fil.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto til fri afbenyttelse. Fotograf: Gaelle Marcel.
Foto til fri afbenyttelse. Fotograf: Gaelle Marcel.
Download
Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige. Fotograf Lars Svankjær.
Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige. Fotograf Lars Svankjær.
Download

Vedhæftede filer

Information om Gjensidige

Gjensidige
Gjensidige
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et af de ledende nordiske skadeforsikringsselskaber, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 4000 medarbejdere, heraf 705 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også bank, pension og sparing. Driftsindtægterne var 25,5 mia. NOK i 2016, mens forvaltningskapitalen udgjorde 136 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye