Gjensidige Forsikring

Hver tredje er bange for at blive udsat for kriminalitet

Del

En ud af tre danskere er bange for at blive ramt af en kriminel handling, og hver niende føler sig mere utryg, når de færdes på gaden end for et år siden. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Selvom kriminaliteten i Danmark er faldet i løbet af de seneste mange år, er hver tredje dansker bange for at blive udsat for noget kriminelt. Og hver niende er tilmed mere utryg, når de bevæger sig rundt i gaderne. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

”Det overrasker mig, at så mange er bange for, at de skal blive ramt af noget kriminelt. Gennem de sidste mange år har det forebyggende arbejde fra blandt andet politiet, kommunerne og Det Kriminalpræventive Råd bidraget til, at vi ser færre og færre lovovertrædelser, og mange gode kampagner har været iværksæt for at øge trygheden. Når så mange føler sig utrygge, skal vi tage det seriøst,” siger Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring.

Mange tror kriminaliteten stiger
Til trods for, at antal anmeldelser af overtrædelser af straffeloven er faldet fra mere end 500.000 i år 2000 til ca. 400.000 i 2016, har 41 % af danskerne indtryk af, at der er kommet mere kriminalitet i Danmark i løbet af de seneste år.

”Det er interessant, at kriminalitet åbenbart fylder mere og mere i vores bevidsthed, især når statistikkerne viser, at det burde fylde mindre. Undersøgelser fra Det Kriminalpræventive Råd har vist, at det er svært at gøre så meget ved den ubegrundede frygt, men jeg håber, at vi kan være med til at øge danskernes sikkerhedsfølelse gennem skadesforebyggelse og oplysning,” siger Henrik Sagild.

Kvinder er mere bange end mænd
Undersøgelsen viser desuden, at utrygheden er højere blandt kvinder end mænd. For det er hver femte mand og hver tredje kvinde, der er bange for at blive udsat for noget kriminelt. Og det er også hovedsageligt kvinderne, der føler sig mindre sikre på gaden, end for et år siden. Her er det nemlig 14 % af kvinderne og 7 % af mændene, der svarer, at de føler sig mere utrygge.

”Generelt er jeg glad for, at kriminaliteten falder, men det er et problem, når nogle grupper er mere bekymrede end andre. Mediernes fokus på alvorlige forbrydelser og terror kan være med til at øge usikkerheden blandt mange. Der er ikke noget mærkeligt i, at man er bange for ting, der truer ens sikkerhed. Derfor er det vigtigt, at vi fokuserer på de ting, der er gode for os, da det kan være med til at bekæmpe utrygheden,” siger Henrik Sagild.

*http://www.statistikbanken.dk/

Bag om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i december 2016 blandt 1618 repræsentativt udvalgte danskere.

Er du bange for at blive udsat for noget kriminelt?

 • Ja, volds-/personrelateret 25 %
 • Ja, ting-/ejendomsrelateret 13 %
 • Nej 62 %
 • Ved ikke 9 %

Mænd / Kvinder

 • Ja, volds-/personrelateret 18 % / 31 %
 • Ja, ting-/ejendomsrelateret 11 % / 15 %
 • Nej 73 % / 52 %
 • Ved ikke 5 % / 12 %

I forhold til for et år siden: Hvor sikker føler du dig, når du færdes på gaden i forhold til for et år siden?

 • Føler mig mere sikker på gaden 3 %
 • Føler mig hverken mere eller mindre sikker på gaden 83 %
 • Føler mig mere utryg på gaden 11 %
 • Ved ikke 4 %

Har du indtryk af, at der er blevet mere eller mindre kriminalitet i Danmark de seneste år?

 • Mere kriminalitet 41 %
 • Mindre kriminalitet 15 %
 • Det er det samme 34 %
 • Ved ikke 10 %

Kontakter

Billeder

Download
Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige. Fotograf: Lars Svankjær.
Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige. Fotograf: Lars Svankjær.
Download

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et af de ledende nordiske skadeforsikringsselskaber, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 4000 medarbejdere, heraf 705 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også bank, pension og sparing. Driftsindtægterne var 25,5 mia. NOK i 2016, mens forvaltningskapitalen udgjorde 136 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Hver tredje dansker efterlyser hårdere straf for spritkørsel23.11.2018 07:08Pressemeddelelse

Højsæsonen for julefrokoster er i fuld gang, og selvom de fleste godt ved, at man skal lade bilen stå efter festen, har hver niende dansker taget bilen, uden de var sikre på deres promille. Samtidig efterspørger hver tredje hårdere straf for spritkørsel, og hver anden vil have politiet til at foretage mere kontrol. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum