Danmarks Statistik

Hver tiende idrætsaktive mand dyrker Tour de France-sporten landevejscykling

Del

Den typiske landevejs-cyklist er mand og mellem 50-69 år. Sporten er mindre populær blandt kvinder, teenagere og folk i 20’erne.

Sommeren er over os, Tour de France kører i fjernsynet og ligeså gør sandsynligvis den betragtelige gruppe af danske amatører, som dyrker landevejscykling.

De nyeste tilgængelige tal om voksne danskeres idrætsvaner viser, at 8 pct. af idrætsaktive danskere inden for de sidste 12 måneder regelmæssigt har dyrket landevejscykling.

Dermed indtager sporten sammen med gymnastik 6. pladsen på listen over de hyppigst udøvede idrætsaktiviteter blandt voksne danskere.

Kilde: www.statistikbanken.dk/idrvan01 og Idrættens Analyseinstitut. Kun idrætsaktive voksne Spm: Hvilke former for sport/motion har du dyrket regelmæssigt inden for de seneste 12 måneder? Stikprøvestørrelse: 3914.

Ifølge tallene er der en del flere mænd, end der er kvinder, som regelmæssigt trækker i cykeltøjet og rammer de danske landeveje. 11 pct. af de idrætsaktive danske mænd dyrker landevejscykling regelmæssigt, mod 5 pct. af kvinderne.

Umiddelbart ser det ud til, at interessen for at bruge fritiden på et cykelsæde og taktikker for reduktion af vindmodstand stiger med alderen.


Kilde: www.statistikbanken.dk/idrvan01 og Idrættens Analyseinstitut  

Mest populær er sporten blandt de 50-69 årige skarpt forfulgt af de 30-49 årige. Mindst populær er landevejscykling blandt de 16-19 årige og 20-29 årige.

Populær sport i Lemvig og Fredericia

 En anden indikation på hvor populær landevejscyklingen er, kan ses af antallet af medlemmer i idrættens organisationer.

Ikke overraskelse har idrætsorganisationer for cykling mængdemæssigt flest medlemmer i Danmarks store kommuner. København ligger klart i top, efterfulgt af Aalborg og Aarhus.


 
Kilde: www.statistikbanken.dk/IDRAKT01

Fordeler man medlemskab af idrætsorganisationer for cykling efter kommunernes indbyggertal, er det dog ikke længere de største danske kommuner, som topper listen. Relativt til indbyggertallet har kommunerne Lemvig, Fredericia og Billund flest cykelinteresserede, som er organiseret i en idrætsorganisation. 

 Kilde: www.statistikbanken.dk/FOLK1A og www.statistikbanken.dk/IDRAKT01

Over halvdelen af danskerne siger de dyrker sport og motion

Generelt set, så så svarer 62 pct. af danske kvinder og 61 pct. af danske mænd, at de normalt dyrker sport og motion. Fordelt på alder ser man ikke stor variation i disse svar.

Dog svarer flest 16-19 årige, at de enten ’deltager’ i sport og motion eller ’deltager, men bare ikke lige for tiden.’ 83 pct. falder i den aldersgruppe inden for de to kategorier. Det laveste aktivitetsniveau har de 30-39 årige, hvor 74 pct. enten normalt dyrker sport eller ’deltager, men bare ikke lige nu.’ 


Kilde: www.statistikbanken.dk/IDRVAN02
Spm: Dyrker du normalt sport/motion?

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Tal om udenlandske dimittender16.11.2018 12:22pressemeddelelse

3.900 ud af de 62.200 personer, der fuldførte en videregående uddannelse i 2014, var udenlandske studerende. Udenlandske studerende er personer, der har haft studie som opholdsgrundlag i Danmark. Hver femte (20 %) af de udenlandske dimittender i 2014 var ikke i befolkningen tre måneder de fuldførte deres uddannelse. Efter 21 måneder var tallet 31 pct. Blandt statsborgere fra vestlige lande var 33 pct. ikke længere i befolkningen 21 måneder efter fuldført uddannelse i 2014. For statsborgere fra ikke-vestlige lande var det 23 pct., som ikke længere var i befolkningen. 38 pct. af de udenlandske studerende med statsborgskab fra ikke-vestlige lande var i beskæftigelse 21 måneder efter fuldført uddannelse. For statsborgere fra vestlige lande var 22 pct. i beskæftigelse. Tallene omfatter også de studerende, som ikke længere er i befolkningen. Fordelt på uddannelser er der forskel på, hvor stor en andel af dimittenderne, der får job i Danmark. Blandt de udenlandske dimittender fra lange videre

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum