Deloitte

Hver syvende slapper ikke af fra jobbet, selv om de er på ferie

Del

Det kan være svært at slippe ud af arbejdspladsens kløer

København, 19. juli 2016

Det burde være så let: At slå sig ned ved poolen eller trække en stol hen under æbletræet og bare lade tankerne flyve. Men for mange kan det være svært at slippe jobbet, selv om der står ferie i kalenderen. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte. Her siger 14 pct., at de har svært ved at slappe af fra jobbet, selv om de er på ferie. Undersøgelsen viser også, at kvinder har sværere ved at slappe af end mænd, og unge har sværere ved at slappe af end ældre.

- Det kan faktisk være ret vanskeligt at gå fra hektisk hverdag til afslappet ferietilstand fra den ene dag til den anden. Mange af os er jo vant til at være uhyre effektive på arbejdet og have mange bolde i luften. Det betyder også, at vi føler et stort ansvar for, at tingene kører, selv om vi er væk, siger partner i Deloitte Peter Mølkjær.

I undersøgelsen siger 43 pct. af danskerne i job, at de bruger ferien til at kompensere for manglende samvær med familien. Derfor er der ekstra god grund til at stå af ræset, mener Peter Mølkjær:

- Det er klart, at er man i underskud med familien pga. en travl hverdag, er det ekstra vigtigt, at man er mentalt til stede, når man endelig har chancen for at være sammen. Man skal også huske, at det jo påvirker det ens omgivelser, hvis man har tankerne et helt andet sted. Vil man være til stede i nuet, er man ganske enkelt nødt til at parkere bekymringerne.

Særligt kvinder har svært ved at slappe af fra jobbet, og de unge har mere svært ved at slappe af end de ældre.

- Generelt har mennesker, der er ekstremt pligtopfyldende, svært ved at give slip på kontrollen. Og så er evnen til at slappe af altså også et spørgsmål om erfaring. Jo flere gange man har oplevet, at alting jo ordner sig i sidste ende, des bedre er man i stand til at puste ud og lade stå til. For nogle er det let at gøre, for andre kræver det mental træning. Men det er noget, der kan læres af alle, siger Peter Mølkjær.

Han opfordrer derfor de pligtopfyldende danskere til at tale åbent om problemet og ikke mindst være ærlige over for familien.

- Hvis man går og tumler med ting fra jobbet, kan man lige så godt melde det åbent ud. Rent faktisk kan det være en befrielse at tale om det med både kollegerne og familien derhjemme. Når man deler sine bekymringer, fjerner man vægten fra sine skuldre. Det kan være et vigtigt første skridt på vejen til at få renset tankerne.

16 pct. af danske kvinder i job føler ikke, at de kan slappe ordentligt af, når de er på ferie. Det samme siger 13 pct. af mændene.

Fakta:

Føler du, at du kan slappe tilstrækkeligt af fra jobbet, mens du er på ferie?

• 14 pct. af alle medarbejdere svarer nej

• 16 pct. af kvinderne svarer nej

• 13 pct. af mændene svarer nej

• 17 pct. af ledere svarer nej

• 21 pct. af de unge mellem 18 og 29 år svarer nej

Deloittes Sommerferieanalyse 2016 er baseret 1000 interview med repræsentativt udvalgte danskere samt 899 interview med repræsentativt udvalgte danskere i arbejde. Undersøgelserne er gennemført af Epinion for Deloitte.

Nøgleord

Kontakter

Peter Mølkjær
Tlf. +45 21 60 21 74
pmoelkjaer@deloitte.dk

Billeder

Download
Peter Mølkjær
Peter Mølkjær
Download

Vedhæftede filer

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Peter Mølkjær er partner i Deloitte og ekspert i forbrug og forbrugsvaner.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum