Deloitte

Hver syvende dansker ser stadig VHS-bånd

Del

Masser af nostalgi-teknologi i de danske stuer

Frederik Behnk
Frederik Behnk

København, 9. november 2016

Trods SmartTv, streaming-tjenester og gratis underholdning på mobilen er der fortsat en stor gruppe danskere, der ser gammeldags videofilm. Det viser en rundspørge foretaget af Epinion for Deloitte. Her siger 14 pct., at de har en VHS-afspiller stående, og at den stadig er i brug. Også stereoanlæg og DVD-afspillere er eksempler på elektronikprodukter, der har vist sig at være meget svære at slå af banen.

- Det er absolut tankevækkende, at danskerne stadig holder fast i den teknologi, de har kendt og holdt af gennem årtier. Selv om det efterhånden kun er samlere og nostalgikere, der køber VHS-bånd på internettet, er der tilsyneladende tusindvis af danskere, der stadig har hjemmevideoer og gamle film stående i reolen, siger medieekspert i Deloitte Frederik Behnk.

Det er dog især de ældre generationer, der er gladest for de gamle videobånd.

- Blandt danskerne under 40 år siger blot 5 pct., at de ejer en VHS-afspiller, som stadig er i brug. Det tal stiger til 27 pct. for danskerne over 60 år. Derfor må man tro, at de gamle videomaskiner på et tidspunkt har udtjent deres værnepligt, men den udvikling går altså væsentligt langsommere, end man umiddelbart skulle tro, siger Frederik Behnk.

Også DVD-maskiner og stereoanlæg er en fast bestanddel i mange danske stuer.

- Selv om DVD-maskinen er langt nyere end VHS-afspilleren, er den også blevet overhalet indenom af moderne streaming-tjenester. 55 pct. af danskerne har dog stadig en DVD-maskine, som er i brug, mens 53 pct. fortsat spiller musik på stereoanlægget. Den gamle teknologi holder altså ved, siger Frederik Behnk.

Ifølge Frederik Behnk kan der være god økonomi i at kigge sit VHS-lager igennem, hvis man da ikke for længst har smidt det ud:

- Har man fx de helt rigtige filmklassikere på lager, kan de faktisk være mange penge værd for samlere. Der er flere eksempler på VHS-bånd, der er solgt for tusindvis af kroner på auktioner på internettet. Så inden man smider hele samlingen i containeren, kan det altså godt betale sig at se, om der skulle ligge et stykke genbrugsguld gemt imellem båndene.

Ud over de 14 pct., der stadig bruger deres VHS-maskine, har 24 pct. af danskerne en maskine stående passivt i deres hjem.

Fakta:

Så mange danskere anvender stadig de gamle elektronikapparater:

14 pct. bruger deres VHS-maskine

53 pct. bruger deres stereoanlæg

55 pct. bruger deres DVD-afspiller

Tallene er baseret på i alt 1029 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Nøgleord

Kontakter

Frederik Behnk
Tlf. +45 30 93 44 26
fbehnk@deloitte.dk

Billeder

Frederik Behnk
Frederik Behnk
Download

Vedhæftede filer

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Frederik Behnk er Director i Deloitte og ekspert i medier og telekommunikation.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum