Lederne

Hver ottende kvindelige leder har været udsat for sexchikane

Del
Bodil Nordestgaard Ismiris, viceadministrerende direktør hos Lederne
Bodil Nordestgaard Ismiris, viceadministrerende direktør hos Lederne

Et stort antal kvindelige ledere i Danmark har inden for de seneste to år været udsat for sexchikane på arbejdspladsen. Ifølge en ny undersøgelse fra Lederne foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov baseret på 1.269 svar er det hver ottende kvindelige leder og særligt betroede medarbejder, som har følt sig udsat for seksuel chikane.

Mens 13 procent af de adspurgte kvindelige ledere og særligt betroede medarbejdere svarer, at de har været udsat for seksuel chikane på arbejdspladsen inden for de seneste to år, er den tilsvarende andel blandt mandlige ledere og særligt betroede medarbejdere to procent.

De kvindelige ledere peger primært på to grupper, der har udsat dem for seksuel chikane: Dels overordnede ledere, dels kunder, klienter, borgere, forretningsforbindelser, samarbejdspartnere og andre, som ikke ér eller var ansat på arbejdspladsen.

- Ét tilfælde af seksuel chikane er ét for meget, uanset hvem der udsættes for det. Jeg er overrasket over problemets omfang og finder det stærkt bekymrende, at hver ottende kvindelige leder og særligt betroede medarbejder har følt sig udsat for sexchikane inden for de seneste to år. Den store andel viser dels, at problemerne med seksuel chikane har været endnu større end først antaget, dels at sexchikane ikke kun har ramt medarbejdere, men i høj grad også kvindelige ledere, fastslår viceadministrerende direktør hos Lederne Bodil Nordestgaard Ismiris.

89 procent af de adspurgte ledere har ifølge undersøgelsen hørt om den verdensomspændende #Metoo-kampagne, og 70 procent vurderer, at kampagnen i meget høj, høj eller nogen grad har haft sin berettigelse. Bodil Nordestgaard Ismiris håber, at der i kølvandet på #Metoo vil komme en større åbenhed og bevidsthed om seksuel chikane på de danske arbejdspladser.

- Sexchikane har været tabubelagt, og det tabu har #Metoo været medvirkende til at bryde. Det er nu min forventning, at både virksomheder, ledere og medarbejdere aktivt påtager sig ansvaret for både at forebygge sexchikane og at gribe ind, når det sker. Virksomheder og ledere skal kende deres ansvar for at sikre, at der ikke sker seksuel chikane, og derfor er det positivt, at næsten samtlige adspurgte ledere i undersøgelsen slår fast, at håndtering af problemer med sexchikane på arbejdspladsen er en del af ledelsesopgaven, siger Bodil Nordestgaard Ismiris.

Seksuel chikane er i Ledernes undersøgelse defineret som, når en person bliver udsat for handlinger (herunder på sociale medier) af verbal, ikke-verbal eller fysisk karakter med seksuelle undertoner, vedkommende opfatter som krænkende.

Kontaktoplysninger:

Bodil Nordestgaard Ismiris
Viceadministrerende direktør
Lederne
Tlf.: 3283 3371
E-mail: bni@lederne.dk

Michael Monty
Pressechef
Lederne
Tlf.: 2428 2470
E-mail: mmo@lederne.dk

Billeder

Bodil Nordestgaard Ismiris, viceadministrerende direktør hos Lederne
Bodil Nordestgaard Ismiris, viceadministrerende direktør hos Lederne
Download

Information om Lederne

Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye